Susmak Çok Şey Anlatır

'Susmak bazen çok şey anlatır' diyor ya şair…  Olaylar karşısında susmak ve hatta tepkisiz kalmak çok şey ifade eder, çok şey dile getirir.

Susmak Çok Şey Anlatır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O suskunluğun aslında anlatmak istediği çok şey vardır.

Türk Silahlı Kuvvetlerine gerektiğinde sınır dışında operasyon yapma yetkisi veren sürenin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM'den geçti. 

Tezkere, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. 

TBMM Genel Kurulunda yapılan tezkere görüşmelerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un CHP’nin açıklamalarına rağmen katılmaması, bu konuya nasıl baktığının da göstergesi oldu.

Son yıllarda başarılı bir şekilde yürütülen ve PKK’nın telsiz görüşmelerine yansıdığı gibi büyük bir çözülme ve tükenmenin eşiğine getirilen terör örgütleri ile mücadeleyi amaçlayan bu önergeye hayır demenin sorumluluğu, siyasi duruş ve mensup olunan partinin genel kanaatleri ve kamuoyuna açıkladıkları görüşlerin çok üzerinde bir öneme sahip.

Ülkemize, halkımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza yönelik tehditleri yok etmeye yönelik bu önerge, siyasi mülahazaların çok üzerinde görülmeliydi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da CHP’nin “Oyumuz hayır olacaktır” kurumsal açıklamalarına  rağmen oylamaya katılmadı ve duruşunu belli etti. 

Bu tavır elbette tezkereye “evet” demek kadar anlamlı olmayabilir. Ama kendi partisinin resmi açıklamalarına rağmen oylamaya katılmamak bir duruştur ve kendisinin bu konuda nerede durduğuna ve ne düşündüğüne dair açık bir işarettir.