SUSKUNLUĞUMUZU MİSAFİRPERVERLİĞİMİZE SAYSINLAR

HAZARSAM Başkanı Doç

SUSKUNLUĞUMUZU MİSAFİRPERVERLİĞİMİZE SAYSINLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAZARSAM Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, toplantıda yaşanan tatsız durumla ilgili yaptığı açıklamada,

Bakan Elvan’ın oldukça agresif bir tutum sergilediğini belirterek, “Herkes eğer orada sustuysa Elazığ’ın 8 köşe şapkasının her bir köşesine duyduğu saygıdan dolayıdır. Bana, ‘Elinizdeki mikrofonu alırım’ şeklindeki söylemlerine rağmen Sayın Valimizin şevkini kırmak istemediğimden sessiz kaldım. Yatırımcılarla bir araya gelinmesi ve soruların direkt Bakan’a sorulması çok güzel bir konsepti ancak Sayın Bakanımız bu şekilde yaklaşmadı. Yine de bizim suskunluğumuzu misafirperverliğimize saysınlar” diye konuştu.

 

6. BÖLGE KONUSU CİDDİ BİR SORUNDUR

 

HAZARSAM Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, OSB dışında kalan ilçe ve beldelerin 4. Bölge’de kaldığını ve bunun da bir anlam ifade etmediğini kaydederek, “OSB içerisindeki 6. Bölge yatırımları hem bizim eski yatırımcılarımızı perişan edecek hem de yeni yatırımcıların gelmesini engelleyecek” dedi.

Cazibe Merkezi iller içerisinde 6. Bölge’de olunca yatırımcının geleceğini vurgulayan Doç. Dr. Çoban, bütün ilçeleri gezdiklerini ve hangi ilçeye hangi yatırım getirilebilir, hangi sektör ön plana çıkarılabilir bunlarla ilgili 3 aydır ciddi hazırlıklar yaptıklarını anlattı. Elazığ’ın 6. Bölge’de olduğuna dair müjdeler verilmesine rağmen OSB’nin dışında Elazığ’ın geri kalan ilçe ve beldelerinin 4.Bölge’de kaldığını belirten Doç. Dr. Çoban, “Bizim mutlaka 6. Bölge’de olma ısrarımızı devam ettirmemiz lazım. OSB içerisindeki 6. Bölge yatırımları hem bizim eski yatırımcılarımızı perişan edecek hem de yeni yatırımcıların gelmesini engelleyecek. Bu sadece bir yıllık bir program değil, 2027’ye kadar devam edecek bir mesele. 23 tane cazibe merkezi il ve 5 bölge var. 6. Bölge’de yer almadıktan sonra 23 ilin en merkezi olsak ne olacak? 4. Bölge’de yer aldığımız sürece bu bir anlam ifade etmiyor. 23 ilin OSB’leri zaten 6. Bölge’den yararlanacak, 15 il de zaten tam olarak 6. Bölge’de, geri kalan 8 ilde problem var. Bunların bir kısmı 5. Bölge’de, bir kısmı 4. Bölge’de” dedi.

 

ERDOĞAN’A SUNULMAK ÜZERE DOSYA HAZIRLANMALI

 

Elazığ milletvekillerine seslenen ve 6. Bölge konusunda adımlar atılmasını isteyen Doç. Dr. Bilal Çoban, hafta sonu Elazığ’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere SİYAD, ilçe belediye başkanları ve STK Platformu tarafından bir dosya hazırlanması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Sayın vekillerimize sesleniyoruz; Muhalefet olarak susuyoruz, bu şehrin insanları susuyor ve sizin yol gidişinizi engellemek istemiyoruz. Ama bu 6. Bölge konusu ciddi bir sorundur. Devlet yatırımlarının bittiğini biliyoruz. Eğer özel sektör gelip buraya yatırım yapmazsa, 3-5 sene sonra perişan olacağız. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilimize gelecek. Mutlaka 6. Bölge ile ilgili bir dosya sunulmalı. Tüm SİYAD’ları, ilçelerin belediye başkanlarını, STK Platformu’nu göreve davet ediyorum. Bir araya gelelim ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmak üzere bir dosya hazırlayalım. 6. Bölge’nin yanısıra Çimento Fabrikası’nın yer değişikliği ve DDY’nin yer değişikliği taleplerini mutlaka iletmemiz gerekiyor. Yediğimiz fırçalara susuyoruz ama 6. Bölge konusunda adım atılmazsa bizde ciddi ciddi sesimizi duyururuz ve vatandaşımızın sesi oluruz.”