Süreçten Yorulan Maden, Sonuç Bekliyor

İlimizin son günlerde en çok konuşulan, milletvekillerimizin sıklıkla ziyaret etmekle birlikte ilgili bakanlıklara soru önergesi verip TBMM kürsüsünden dile getirdiği sorunlardan biri de Maden ilçemizin durumu.

Süreçten Yorulan Maden, Sonuç Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fabrikanın atıklarının yerleşim yerine uyguladığı yük ve baskı neticesi oluşan heyelan sebebiyle kadim ilçemiz Maden’de 400 civarında ev ve iş yerinin boşaltılması yönünde verilen karar, milletvekillerimizin girişimleriyle ertelenmişti.

Bu erteleme ile sorunun çözümü için geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı da duyurulmuştu.

Bu süre içerisinde hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerinin bir ayağı hep Maden ilçemizde oldu.

Ak Parti milletvekillerimiz yanında MHP ve CHP milletvekillerimiz de ilçeye giderek halkı dinlediler, önerileriyle birlikte notlarını aldılar.

Tüm bu gayretleri elbette takdirle karşılıyor ve siyaset kurumunun Maden sorununa duyarsız kalmamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Lakin tüm bu görüşme, buluşma, yoğun demeç ve açıklama trafiğine rağmen sorunun çözümüne dair herhangi bir cümle ve beyanat duyamamanın da hüznünü yaşıyoruz.

Vekillerimizin söz ettiği büyük çaplı toplantı ne zaman yapılır ve bu toplantıdan Maden halkını mutlu edecek nasıl kararlar çıkar bilmiyoruz ama vatandaş artık süreç izlemekten ziyade sonuca gidecek mutlu bir haber duymak istiyor.

Umarız milletvekillerimiz bu ortak çaba ve gayretleri Maden’de mutluluğa dönüşür.