Suiçer, 'Doğru projelere destek oluyoruz'

Elazığ için hayırlı bütün hizmetlere katkı sunup destek vereceklerini, tarım ve sanayi sektörüne ciddi desteklerin verilmesi gerektiğini ifade eden HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, şehirde eleştiri kültürünün gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Suiçer, 'Doğru projelere destek oluyoruz'

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret eden Başkan Suiçer, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ERKEN SEÇİME İHTİMAL VERMİYORUZ

Başkan Suiçer yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki ay önce Genel Başkan Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu bizi atadı. Biz il teşkilatımızı tamamladık, kadın kolları, gençlik kollarımızın hepsinin teşkilatını tamamladık. İl Başkanı olarak özellikle basını ziyaret ediyoruz. Basınla bir araya gelerek konuşuyoruz. Tabii şu anda bir erken seçim görünüyor desek doğru değil. Çünkü vekillerin hepsi yeni seçildi. Yani böyle kısa bir zaman içerisinde yeni bir seçim olacağına ihtimal vermiyoruz.” dedi.

Suiçer, 'Doğru projelere destek oluyoruz'

“HALKTAN ALDIĞIMIZ SORUNLARI YETKİLİLERE İLETİYORUZ”

Parti olarak bütün kesimi ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Suiçer,“Parti çalışmalarımız olarak şu anda özellikle yereldeki siyasetçilerle, basınla, kurum amirleriyle bir araya geliyoruz. Elimizdeki sorunları ve sıkıntıları, halktan aldığımız sorunları onlara iletiyoruz. Siyasetçilerin amacı zaten halka hizmettir. Bütün siyasi partilerin fikirleri bir olmayabilir ama biz bir ailenin kardeşleri gibi görüyoruz. Bir ailede beşkardeş varsa beşinin fikirleri bir olmayabilir ama dışarıdan bir tehdit geldiği zaman bütün aile bir oluyor” dedi.

“HAYIRLI İŞLERE DESTEK OLACAĞIZ”

Elazığ için güzel hizmetlere her zaman destek vereceklerini ifade eden Başkan Suiçer, “İlimize hayırlı bir iş yapılırsa biz muhalefet demeden biz onlara destek vereceğiz. Hayırlı amellerde biz onların yanında duracağız. Biz onlara destek vereceğiz. Ankara'da da dört tane milletvekilimiz var. Geçen Faruk Dinç Bey gelmişti. Bizim milletvekilimiz köylerimizi gezdik, köylerimizin sorun ve sıkıntılarını dinledik, ilçeleri gezdik. Elazığ’ın sorunları ile ilgili olarak bir dosya hazırladık. Yani bu konuda da çalışmalarımız var. Geçen bir deprem oldu, deprem yine geçirdik. Allah muhafaza etti. Çok büyük bir zayiat olmadı. Yirmi tane hasarlı binamız oluştu. Bu konuyla ilgili kriz masası kurduk.” dedi.

Suiçer, 'Doğru projelere destek oluyoruz'

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GEÇ KALIYORUZ”

Başkan Suiçer,“Elazığ’a daha güzel hizmet nasıl yaparız? Çatışmacı ve bir itici değil de kucaklayıcı bir muhalefet anlayışıyla Hüda Par olarak inşallah elimizden ne gelirse biz yapacağız. Şu anda Elazığ’ın en büyük sorunu özellikle kentsel dönüşümde halkın çok sorun ve sıkıntıları var. Mahalle aralarında yol problemleri çok. Şehirler planlanırken hakikaten çok dağınık bir şehir oluştu.” dedi.

“ESKİ VE RİSKLİ YAPILARDAN KURTULMAMIZ LAZIM”

Elazığ’da TOKİ’nin yaptığı konutların sağlam olduğunu ifade eden Başkan Suiçer,”Yani bu TOKİ’nin Elazığ’a yapmış olduğu konutlar çok dağınık yerlerde. İşte Çatalçeşme’den tutun, yemişlikten tutun da Aşağı Holpenk’e kadar Keban yoluna kadar şehri genişlettik. Tabii bunun bir maliyeti var. Yani bunu biliyoruz. Kent Konseyi’nin de böyle bir toplantısı olmuştu. Hüda Par olarak biz de katıldık. Biz bu kentsel dönüşümde ne yapabiliriz? İstanbul modelinin en azından uygulanması. Tabi bunun bir bütçesi var, bir maliyeti var biliyoruz. Bunun da farkındayız ama bizim eski stok binalarımızdan bir an önce kurtulmamız lazım. Özellikle köylerimizde yeni binalar yapıldı. Yani bu bir maliyettir bunu biliyoruz. Yani haksızlık yapmamak gerekir ama hala şehir merkezindeki özellikle ticari alanlarda olan binalarımızda o eski stoklardan kurtulmamız lazım. Çünkü elle dökülen bir betondur. Bu da insanlarımızın hayatının tehlikede olduğu anlamına gelir. Çünkü deprem öldürmez, ne öldürür? Binalar öldürür ama son yaptığımız binalar sağlamdır” dedi.

Suiçer, 'Doğru projelere destek oluyoruz'

YAPAY ZEKÂYA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR

Ülkemizin özellikle sanayi ve tarıma büyük bir önem vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Suiçer,” Altıncı bölge olma hesabıyla dışarıdan yatırımcı da geliyor. Tarımın stratejik bir ürün olduğunu biliyoruz ama ülkemizin cari açığını kapatmamız için muhakkak bizim sanayiye çok ağırlık vermemiz lazım. Teknolojiye ağırlık vermemiz lazım. Hatta yapay zekâya ağırlık vermemiz lazım. Yani yapay zekâ ile ilgili yazılımlara ülkemizin daha da fazla ağırlık vermemiz lazım. İlimizde de bu yönde yetkililerin böyle bir çalışmasının olması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin sorunlarından biri de şu yeni anayasadır. Devlet ve halkın barışık yaşaması için böyle bir anayasa yaparsak inşallah ülkemizin önünde artık kalkınmasında büyük bir engeli de aşmış olacağız.” dedi.

ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜMÜZ YOK

Başkan Suiçer son olarak, “Biz Batı toplumlarını taklit etmeye çalışıyoruz ama maalesef biz onların yaptığını yapamıyoruz. Yani mesela Almanya'da işte önceki hükümetlerde görev almış, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, Başbakanlar, emekli cumhurbaşkanları yeni hükümetle düzenli olarak her ay toplantı yaparlar. Kendi ülkelerinin gelişmesi için bir araya gelir, ortak bir akıl kullanırlar. Ama maalesef biz ortak akıl ve eleştiri kültürünü bir kenara bırakmışız. Hemen olanları ve yaşananları yanlış da olsa savunma kültürüne geçiyoruz. Bu yanlıştır. Biz bunu HÜDA PAR olarak kabul etmiyoruz. Biz diyoruz bütün partiler ortak bir akıl kullansın.” dedi.