SUÇLU KİM?

İŞTE SON BİR HAFTANIN KAZA TABLOSU

1 ÖLÜ, 3 YARALI

Elazığ'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öld&u

SUÇLU KİM?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İŞTE SON BİR HAFTANIN KAZA TABLOSU

1 ÖLÜ, 3 YARALI

Elazığ'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre Elazığ-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 23 AY 550 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Kazada araçta bulunan Nisanur Türkmen (11) hayatını kaybederken, araç sürücüsü Mehmet Türkmen ile araçta bulunan Özlem Türkmen ve Fatih Türkmen yaralandı. Yaralılar Elazığ'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Elazığ-Malatya karayolunda otomobilin şarampole uçması sonucu acil tıp teknisyeni olduğu öğrenilen sürücü hayatını kaybederken, 2 aylık bebeğin de aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Kaza, Elazığ-Malatya karayolunun 26. kilometresinde meydana geldi. Adıyaman'dan Elazığ'a geldikleri öğrenilen Özlem Dalokay idaresindeki 23 LS 952 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yaklaşık 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü Özlem Dalokay ile Oya Dalokay, Yaprak Özdağ, Nejla Polat ve 2 aylık bebeği Alperen Polat yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi'nde acil tıp teknisyeni olarak çalışan Özlem Dalokay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Nejla Polat ile 2 aylık bebeğinin de hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

 

TRAFİK KAZASINDA 13 YARALI

Elazığ'da meydana gelen üç ayrı kazada 5'i ağır 13 kişi yaralandı.

Kazalardan ilki, Elazığ-Diyarbakır karayolunun 39. kilometresinde meydana geldi. Burhan Eskin idaresindeki 06 KEY 14 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Kazada otomobildeki 4 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

İkinci kaza, Cumhuriyet Mahdigeresi Salim Hazardağlı Caddesi'nde meydana geldi. Batuhan Fırdolaş (19) yönetimindeki 23 EV 316 plakalı otomobil, yoldan çıkarak 15 metrelik şarampole devrildi. Ters dönen otomobilden Batuhan Fırdolaş, Diner Çolak, Gözde İlik ve Semih Sabri Zengin isimli yaralılar çevredekilerin yardımı ile çıkarılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Üçüncü kaza ise, Elazığ-Bingöl yolu Yazıkonak beldesi çıkışında meydana geldi. Ahmet Aydınoğlu'nun kullandığı 23 B 2600 plakalı yolcu minibüsü, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak elektrik direğine çarpıp şarampole devrildi. Olay yerine gelen ambulanslar 1'i çocuk 5 yaralıyı kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

 

KAZA YERİNDE İKİNCİ KAZA

Elazığ-Malatya karayolunun 20. kilometresinde yoldan çıkıp 60 metre savrularak takla atan sürücüsü bilinmeyen 06 MKP 82 plakalı otomobil, bir evin bahçesindeki ağaçlara çarparak ters döndü. Öğle saatlerinde evlerinin bahçesinde takla atıp ters dönen aracı gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine haber verdi.

İKİNCİ KAZA MEYDANA GELDİ

Birinci kazanın olduğu yerde güvenlik güçleri ve kurtarma ekipleri çalışma yaparken ikinci bir kaza meydana geldi. Gökhan Gönültaş yönetimindeki 23 HV 858 plakalı otomobil, Malatya istikametine seyrederken kaza yerinden geçtiği sırada önce orta refüje, ardından da önünde giden Ferit Aslan idaresindeki 34 BRD 67 plakalı otomobile çarptı. Kazada 23 plakalı otomobil sürücüsü Gönültaş omzundan hafif yaralanırken, yanında bulunan Murat Demirtaş ise kafasından yaralandı.

AMBULANS İLE OTOBÜS ÇARPIŞTI

Elazığ'da ambulans ile otobüsün çarpışması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Kaza Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atatürk bulvarından seyir halinde olan 23 LU 437 plakalı ambulansa, kavşakta 23 HE 025 plakalı şehir içi ulaşımında kullanılan otobüs çarptı. Kazada ambulansın yan camları patladı.

SUÇLU KİM?

Son günlerde yaşanan trafik kazalarında suçun kimde olduğu tartışması da devam ediyor. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde sürücülerin dalgınlığının kazalarda etkili olduğu yönünde görüşler de var. Ayrıca yol ve özellikle hatalı yapılan kavşak, yeterli işaretleme ve tabelaların  yapılmadığı  yönünde söylentilerde var.

KAVŞAKLAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Son yıllarda yapılan duble yollarla birlikte oluşan kavşakların ciddi anlamda kazalara davetiye çıkarıyor. Şehirlerarası yollarda inşa edilen kavşakların standartlara uygun yapılmadığı, stoklanma alanının uygunsuzluğu ve yeterli tabelandırma yapılamaması kazaların önemli sebeplerinden biri.

UYARICI LEVHALAR YETERSİZ

Kazaların önemli sebeplerinden biri de şehirlerarası yollarda yeterli derecede uyarıcı levhaların olmaması olanların da bakım ve yenilenmesinin yapılmaması. Özellikle tali yol çıkışlarının belirtilmemesi, ulaşıma kapatılan ve kullanılmayan yolların kapatıldığına dair en az 500 metre öncesinden uyarı yapılamayışı önemli bir eksiklik olarak görülüyor.

YETKİLİLER DERS ÇIKARIP ÖNLEM ALMALI

Şehrimizde son günlerde yaşanan trafik kazalarından hareketle tüm kurum ve kuruluşların acilen toplanıp yeni kararlar alarak bunu hayata geçirmesi gerekiyor. Vatandaşlar bu konuda Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer ilgili kurumların bir komisyon kurarak kör noktalarda önlem alınmasını bekliyor.