Suç Beş Kişinin Mi?

Ak Parti yenilgiyle ayrıldığı yerel seçimler sonrası hatalarıyla yüzleşmeye başladı.

Suç Beş Kişinin Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti'de seçim sonrası toplanacak ilk MYK'da başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 isim masaya yatırılacak. 
Bu isimlerin, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe olduğu ifade ediliyor.
Elbette bu isimlerin tümünün başarısızlıkta payı ve katkısı var ama Ak Parti Genel Merkezinin tümünün yenilenmesi gerekiyor.
Topludaki algı şu ki Genel Merkeze çadır ve otağ kurup bu rüzgarla olmadık rant işlerine bulaşanların tümü bu mekanlardan temizlenmeyip üç-beş kişinin görevden alınmasıyla bu iş olacak değil.
Kamuoyunun Külliye’den de bazı ciddi adımların atılmasını bekliyor.  
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Külliyenin giderlerinin yüzde 70 azaltılmasını, gereksiz birimlerin kapatılmasını ve torpilli  personelin gönderilmesini bekliyor.
Yine vatandaşlar Erdoğan’dan programlara ve Cuma namazına giderken 60-70 araçlık konvoylarının son bulmasını bekliyor.
Bununla birlikte halka kemer sıkmayı telkin ve tavsiye eden Külliyenin ihtiyacı olan birkaç makam aracı ve bir uçağı dışındaki tüm araç ve uçakların satılmasını istiyor.
Tasarrufa ve israfın son bulmasına kendi genel merkez ve Külliyeden başlayan bir siyasi oluşum kaybettiği güven ve itibarını kısmen de olsa yakalar ve yükselişe geçer.
Artık sosyal medyada lüks ve şatafat içeren külliye videoları yerine, sadelik ve mütevazilik içeren videolar izlemek istiyoruz. 
 Gözyaşlarımızla değilse bile atılacak bu adımlarla belki kurtulur gemi.

Suç Beş Kişinin Mi?