STK PLATFORMU YETERSİZ
Kurulduğu yıllarda şehrin ana problemlerini gündeme getiren, bununla da yetinmeyip bu problemlere dair çözüm önerileri getiren Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu,
Kurulduğu yıllarda şehrin ana problemlerini gündeme getiren, bununla da yetinmeyip bu problemlere dair çözüm önerileri getiren Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, son yıllarda çözün sunma yerine ekran fenomeni olmadan öteye geçmeyen bir yapıya dönüştü.
PROTOKOL PLATFORMU
2011 yılında şehrin var olan problemlerini kurdukları bilim heyeti ile tespit eden, bununla da kalmayıp çözümü için yine uzmanlardan oluşan komisyonlar aracılığı ile raporlar hazırlayıp bunu siyasilere, bakanlıklara, il yöneticilerine ve ilgili kurumlara gönderip kamuoyuyla paylaşan STK Platformundan geriye, belirli toplantılarda boy göstermek ve protokolde yer edinmekten öte bir faaliyeti olmayan oluşuma dönüştü.
YİMPAŞ BİNASI
Geçmişte Yimpaş binası problemini ilk kez gündem getiren, tehlike yuvası haline gelen bu binanın YİMPAŞ’ın borçlarına karşı SGK’ya devredilmesi teklifini dönemin vali ve milletvekillerine aktarmıştı. Milletvekili ve yöneticilerimiz de konunun takibini yaparak binanın SGK’ya devrini sağlamıştı. STK Platformu, bununla da yetinmeyip bu binanın Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek değerlendirilmesi teklifini de öne sürmüş ve yine takibini yaparak binanın yıkılarak yerine okul yapılması konusundaki ısrarlı takibiyle şehrimizi lehine sonuç vermesini sağlamıştı.
HARPUT KÜLLİYESİ
STK platformunun geçmiş yıllarda siyasi ve bürokrasiye teklif edip takibini yaptığı bir önemli proje de Harput’ta bulunan Diyanet Eğitim Merkezi’nin yıkılarak daha geniş bir alanda külliyenin yapılması projesiydi. Bu proje de geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı ile görüşerek sonuçlandırdıkları biliniyor.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE
STK platformunun; tecrübeli, şehre ve sorunlarına vakıf ehil ellerde olduğu dönemlerde ilimiz için gündeme getirilen bir başka proje ise şehrimize ikinci bir üniversite kazandırılması idi. Bu konuda da birçok toplantı gerçekleştirildi ve şehrimize bir vakıf üniversitesinin kurulması kararlaştırıldı. Bu günlerde gerek ilimizden gerekse il dışından işadamlarımız ve bilim adamlarımız teknik çalışmaları sonlandırma aşamasına getirerek ilk adımlarını attılar.
SOSYAL MEDYA ZAAFİYETİ
Son yıllarda proje üretme konusundaki yetersizlikler yanında sosyal medyada sıklıkla yer almayı STK platformunun ciddi bir etkinliği ve hizmeti olarak gören, vizyoner liderlikten uzak ben merkezli düşünen bir zihniyetle yönetilmeye çalışıldığı gözlenen platformun kadük kaldığı ve şehir adına yeni bir umut ve yeni bir proje ortaya koyacak vizyondan uzaklaşması vatandaşlar tarafından da endişe ile izleniyor.
SİNEMA FESTİVALİNE SARILMAK
Şehrin geleceğini ilgilendiren önemli hiç bir proje ortaya koyamayan STK platformunun, bu başarısızlığını, ilimizde uzun yıllardan beri yapıldığı halde şehrimize hiç bir katkısı ve artısı olmayan sinema festivaline sarılması acziyet olarak değerlendiriliyor.
Yeşilçam’ın üçüncü sınıf artistlerini şehre getirip gezdirmeyi büyük bir sanatsal faaliyetmiş gibi sunan ve bir yabancı film göstererek adına uluslararası takısını yazan bir anlayışla dönemsel yönetim anlayışının örtüşmüş olması, platformun geldiği noktayı göstermesi açısından önemli ipuçları veriyor.