Stadyum da Stadyum…

İlimizde yıllardan beri ısrarla talep edilen ve hatta belirli kesimin siyasilerin ensesinde boza pişirecek kadar siyasi polemik konusu edilen stadyum konusunda geldiğimiz nokta, 130 seyirci olarak kayıtlara geçti. 

Stadyum da Stadyum…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 bin 23 kapasiteli olarak inşa edilen ve bugünlerde yüzde 70’lere yakın bitme aşamasına gelinen stadyumun ne kadar acil ihtiyaç olduğunu Elazığspor - Çatalcaspor maçında gördük.

Elazığspor’dan yapılan açıklama,  sezonun en düşük seyirci rakamı olarak kayıtlara geçti. Kulüpten edinilen bilgilere göre, Doğukent stadyumunda oynanan  Elazığspor- Çatalcaspor maçını 130 biletli seyirci izlerken, bu müsabakadan toplamda bin 300 lira gelir elde edilmiş. Müsabakada 115 resmi güvenlik görevlisi ile 30 özel güvenlik elemanı da görev yapmış.

Toplam görevli sayısı 145, toplam seyirci sayısı 130. Bu görevli sayısına, güvenlik dışında kalan diğer resmi kurum personelini de eklerseniz görevli sayısı 200’u bulur. 200 görevliye karşı 130 seyirci ve 1.300 TL gelir. 

Başta zemini olmak üzere birçok bölümü  yenilenen ve standartlara uygun hale getirilen eski stadyumumuzun neyi vardı ki bu kadar masraf ve sıkıntıya rağmen  yenisi inşa edildi. Doğukent stadyumunu bile dolduramıyoruz, 20 bin 23 kapasiteli bir stadyumu biz ne zaman dolduracağız ve hatta ne zaman 5 bin seyirciye çıkacağız.

Bir yanda susuzluktan kıvranan Uluova ve Kuzova, diğer yanda 130 seyirci için yapılan 20 bin 23 kapasiteli stadyum…

Kaynaklarımız nasıl da verimli kullanılıyor değil mi? Halkın ve şehrin öncelikleri nasıl da isabetli(?) belirleniyor değil mi?