SPOR VE FİZİKSEL TERAPİ KONGRESİ YAPILDI

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof

SPOR VE FİZİKSEL TERAPİ KONGRESİ YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, Alexandru Cuza, Iaşi  Üniversitesi temsilcisi PhD. Lacob Mihai Radu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, öğretim üyeleri, öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerden çok sayıda bilim insanı katıldı.

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, 10. Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi’nin bu yılki temasının  “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Beden Eğitimi, Spor ve Sağlık” olduğunu belirterek, 3 gün sürecek olan kongrede; 8 farklı ülkeden ve 45 ulusal üniversiteden, 255 bilim insanının, 225 sözel ve 95 poster sunumu olmak üzere 320 bilimsel çalışma sunumunun yapılacağını söyledi.

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Günümüzde tüm dünya ülkelerinin spora büyük önem vermekte olduğunu ve uluslararası spor organizasyonlarında ön sıralarda yer almak için mücadele ettiğini belirterek, bu durumun ulusal ve uluslararası saygınlığın ve gelişmişliğin bir yansıması olarak kabul edilmekte olduğunu vurguladı.

 

Prof. Dr. Demirdağ, “Üniversite yönetimi olarak üniversitemizde spor alanında hem akademik hem de sportif faaliyetlere önem vermekteyiz, bu konuda Spor Bilimleri Fakültemizin amaç ve hedeflerini gerçekleştirmesi için gerekli alt yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Bu amaçla, 20 yıldan beri tamamlanamayan spor kompleksi ve idari binalarımızı Spor Bilimleri Fakültemize teslim ederek öngörülen hedefleri gerçekleştirmesine önemli bir katkı sağladık. Bu kongre kapsamında sunulacak bildirilerin spor bilimleri alanında bilgi birikimine de çok değerli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Eyyüp Günay İspir’in Moderatörlüğünü yaptığı; Eski Spor Genel Müdürü Prof. Dr. Gazenfer Doğunun da katkıda bulunduğu  “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Beden Eğitimi, Spor ve Sağlık”  paneli yapıldı.

 

Kongre açılışında ayrıca, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Alexandru Cuza, Iaşi  Üniversitesi temsilcisi PhD. Lacob Mihai Radu’ya günün anısına plaket takdim etti.