Spor Turu

4 Haziran Cuma Elazığ'daki spor gelişmeleri...

Spor Turu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’dan iki madalyayla dönüyoruz

Ankara’da düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda Elazığ’dan 2 sporcu madalya kazandı. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 02-03 Haziran tarihlerinde Ankara’da düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizi temsil eden Gençlik ve Spor Kulübü sporcularımız Hasan Baygeldi Tek Erkeklerde Türkiye 2.si, Çift Erkekler de Ali Özyalçın ve Hasan Baygeldi Türkiye 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza attılar. İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; "Emek ve gayretlerinden ötürü Kulüp Antrenörlerimiz Emre Demirel ve İrfan Ataş’ı kutluyorum. Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması ve desteklenince neler yapabildiğini aldığı derecelerle de görüyoruz. İl Müdürlüğü olarak sportif anlamda elimizden gelen desteği sağlayıp daima sporcularımızın yanında yer alıyoruz ve karşılığını Türkiye dereceleri ile alıyoruz. Buradan müsabakaya katılan sporcularımız Hasan Baygeldi ve Ali Özyalçın kardeşlerimizi yürekten kutluyorum, antrenörlerimi tebrik ediyorum."dedi.

* * *

BAL’da transfer sezonu bitti

Bölgesel amatör ligin sezon sonunda oynatılması nedeniyle devam eden transfer dönemi 4 Haziran’da sona erdi. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun illerdeki ASKF başkanlarına gönderdiği kararlarla ilgili olarak bilgilendirme yapan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, 4 Haziran’da sona eren transfer döneminin ardından 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e katılan BAL kulüplerinin filiz lisans ve vize işlemlerinin daha önceden belirlendiği gibi 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. EASKF başkanı Gür, Lige katılmamakla birlikte 2020-2021 sezonunda lisans işlemi yapan kulüplerdeki futbolcuların ikinci transfer işlemlerinin, ancak lisanslı olduğu kulübünün muvafakat vermesi halinde yapılacağını belirtti. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Gür ayrıca yaptığı açıklamada, 2020-2021 sezonunda Profesyonelden amatöre dönüş yaparak, ikinci işlemini lige katılmayan BAL kulüplerinden birine yapan futbolcular ile, BAL kulüplerinde transfer, vize ve filiz olmak üzere iki işlem yaptıran futbolcular, kulüplerinin muvafakat vermesi halinde bu sezona mahsus olmak üzere üçüncü işlemini BAL’ a katılan 108 kulüpten birine yaptırmaları halinde transfer olabileceklerini sözlerine ekledi. 

* * *

B. Elazığ İÖİ’de Genel Kurul ertelendi

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilimizi temsil eden B. Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol kulübünün Genel Kurulu ertelendi. İl Özel İdare Encümen Toplantı Salonu'nda yapılması planlanan Genel Kurul çoğunluk sağlanamadığı için önümüzdeki haftaya ertelendi. Kulüp Basın Sözcüsü Orçun Coşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Genel Kurulumuz gerekli çoğunluk sağlanmadığı için önümüzdeki haftaya ertelendi. Gelecek hafta Cuma günü genel kurulumuz yapılarak yeni sezon öncesi yeni yönetim kurulumuz belli olacak. Genel Kurul sonucunda oluşacak yönetim kurulumuz yeni sezon öncesi gerekli planlamaları ve çalışmaları yapmaya başlayacak” dedi. 

 

* * *

TJK, birim fiyatlarını değişti

Türkiye Jokey Kulübü, 6’lı ve 5’li ganyan oyunlarının birim fiyatlarında değişikliğe gitti. Buna göre Elazığ Yurtbaşı Hipodromu’nda birim fiyatlar 6 kuruşa çekildi. Yapılan açıklama şöyle;
10.06.2021 Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere; 
6’lı Ganyan ve 5’li Ganyan oyunlarının birim fiyatları,
İstanbul,Ankara,İzmir,Adana,Bursa ve Kocaeli yarışlarında 8 kuruş,
Şanlıurfa, Elazığ, ve Diyarbakır yarışlarında 6 kuruş,
Yabancı yarışlarda 6 kuruş,
Yedili Plase oyununda birim fiyat 15 kuruş,
Tabela bahis oyununda birim fiyat 20 kuruş olarak uygulanacaktır.
Değerli Yarışseverlerimize önemle duyurulur.

 

* * *

TÜFAD Genel Kurulu 17 Haziran’a alındı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şube Başkanlığı'nın Genel Kurulunun 17 Haziran’da yapılacağı açıklandı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Münir Yılmaz, daha önce 7 Haziran’da yapılacağını açıkladıkları Genel Kurullarının İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda 17 Haziran olarak güncellendiğini belirterek; “Daha önce 7 Haziran’da gerçekleştireceğimizi açıkladığımız Genel Kurulumuz, İçişleri Bakanlığımızın Genel Kurullar ile ilgili olarak aldığı karar doğrultusunda 17 Haziran olarak güncellendi. 17 Naziran’da yapılacak olan Genel Kurulumuzda çoğunluğun sağlanmaması durumunda Genel Kurulumuzu 24 Haziran’da gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin bu doğrultuda hareket etmesini istiyoruz.” dedi.

* * *

Süper Lig ve 1. Lig’e doğal çim zorunluluğu

Türkiye Futbol Federasyonu, en üst düzey iki ligde sentetik saha kullanılmasını istemiyor. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada;
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 02.06.2021 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, üst iki ligde bulunan kulüplerimizin Çim Saha Sorumlusu atamasına ve atanacak çim saha sorumlularına Federasyon tarafından teorik ve pratik eğitim semineri verilmesine, üst iki ligde sadece doğal çim sahalarda müsabaka oynanmasının sağlanmasına, suni çim sahaya sahip olan Kulüplerin Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde müsabakalarını oynayacakları suni çim sahasını doğal çim sahasına dönüştürmeleri için süre tanınmasına ilişkin Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nda değişiklik yapılmasına karar vermiştir” denildi.