Sözcü'den Haberler…

Sözcü Gazetesi ve bazı medya organlarında 'Oğluma, Recep Tayyip Erdoğan adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar 'Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz diyorlar.' Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum.' şeklinde Çankırı'da yaşandığı iddia edilen skandal bir haber yayımlanmıştı.

Sözcü'den Haberler…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan haberlerin ardından Çankırı Valiliği jet bir açıklamayla skandala cevap vermişti.

Hürriyet Gazetesi Ahmet Hakan da Sözcü ve haberi yapan diğer gazetelere tepki gösterdi. Ahmet Hakan konuyla ilgili "İsim değiştirmek için nüfus müdürlüğüne başvurulmaz, mahkemeye başvurulur. Dolayısıyla... Nüfus müdürlüğündeki bir görevlinin "Yapamam, beni sürerler" demesine, teknik olarak imkân da yoktur, ihtimal de yoktur." ifadelerini kullanmış.

Bazı basın yayın organlarının Erdoğan düşmanlığı hangi seviyeye düştü ve nelerden medet umar hale geldiler bu haber tam da bunu gösteriyor.

Bir insanın oğlunun ismini değiştirmesi ya da olup olmadığı çok da kesin olmayan bu  vakaya sarılmak aslında arka bahçesi oldukları CHP’ye de güvenmediklerinin bir yansıması.

CHP’nin ülke yönetimine dair düşünceleri ve olumlu muhalefetini bir yana bırakıp bir isim değişikliğine sığınmak, “CHP’nin iyi muhalefet yaparak iktidara gelmesi mümkün değil en iyisi  manipülatif ve asparagas haberlerle bunu biz başaralım” demektir ki bu da CHP’nin er meydanına çıkamadığının delilidir.