Soylu'ya Tedrici Tasfiye

Erdoğan'ın güvenlikle ilgili brifingleri artık Soylu'dan almadığı öne sürülürken, yeni hamlenin Soylu'ya yakın isimlerin görevden alınması olacağı iddia ediliyor.

Soylu'ya Tedrici Tasfiye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun en bariz örneği ise İçişleri Bakanı Soylu’nun kendi bakanlığı ile ilgili Külliye’deki törenlere çağrılmaması.

8 Haziran’da 109. dönem kaymakam adaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, Soylu’yu çağırmadı. 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı toplantısı düzenlendi. Erdoğan, törene Aile Bakanı Derya Yanık ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü davet etti. Ancak kadına karşı şiddetle mücadelenin en önemli kurumu olan İçişleri Bakanlığı toplantıda yer almadı. Soylu, Külliye’deki toplantıya yine çağrılmadı.

Yine Erdoğan’ın güvenlikle ilgili brifingleri de Soylu yerine, başka devlet yöneticilerinden aldığı konuşuluyor.

Bunun bir sonucu olarak da yaz aylarında açıklanması beklenen emniyet müdürleri ve valiler kararnamesinde Soylu’ya yakın kişilerin görevden alınması bekleniyor. Kararnamenin gecikmesinde de buna ilişkin yaşanan krizin etkili olduğu ifade ediliyor.

Durum o ki Soylu’nun kontenjanı ve inisiyatifi ile vali ve emniyet müdürü olanlar ya da üst düzey bürokrat olanları zor günler bekliyor.