Sosyal medyada çevre duyarlılığı

Son yıllarda vatandaşların çevre duyarlılığı sosyal medya fenomenleri ve sanatçılarda da kendini gösteriyor. Geçtiğimiz gün Tuba Özay'ın sahil kenarındaki çöp ve çirkinliklere dikkat çeken bir videoyu ve Hazar Gölü çevresinden yaptığı yayınla gündeme getiren sosyal medya kullanıcısının ardından konuyla ilgili yetkililer harekete geçti.

Sosyal medyada çevre duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle yaz aylarında ziyaretçi ve piknikçilerin akınına uğrayan Hazar gölü çevresinde, İl Özel İdaresi öncülüğünde 23 Ağustos Cuma günü 30 personelle yapılan çevre temizliğinde 5 ton düzensiz çöp toplandı.

Bu konuda yetkililerin çöp toplama çalışması güzel ama yeterli değil. Zira bu bölgede vatandaşların çöplerini atacakları yeterli sayıda çöp konteynerleri yok. Pikniğini ya da kahvaltısını  yapan vatandaş sağına soluna bakıp çöpünü atacağı bir konteyner bulamayınca bunu aracına alıp en yakın çöp kutusuna  atmak yerine olduğu yere ya da göle nazır araziye atıyor.

Söylememiz o ki sahillerimiz ve mesire alanlarındaki kirliğin bir sebebi kurumlarda diğer sebebi de bizleriz. Biraz daha duyarlılık lütfen.