Sorun Çözülecek mi?

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin okul olması yönünde karar alınmasının ardından gözler şimdilerde Harput Devlet Hastanesi'ne çevrildi. 1969 yılında kurulan ve bulunduğu yerin hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlandığı öğrenilen hastanenin akıbetinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Sorun Çözülecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Harput Devlet Hastanesi  kapanmış ve kamuoyu tarafından kapatılan hastanenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor olmuştu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının ne olacağı konusu uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Hakimiyet Gazetesi'nin ilk olarak okuyucularına duyurduğu  Elazığ'da 110 yıldır eğitim veren Elazığ Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınıyor haberinin ardından sıra yine hizmete kapatılan Harput Devlet Hastanesinin  akıbeti ne olacak konusuna geldi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI O SORUNU DA ÇÖZDÜ
Ankara'da AK Parti'nin 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın Elazığ Belediyesine devredilmesi yönünde söz almasının yanında,Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınması gündeme gelen  Mehmet Akif Ersoy  Anadolu Lisesinin arsasının da Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark olması için gerekli onayı alınmıştı.

110 YILDIR EĞİTİM VEREN OKUL YENİ BİNASINDA HİZMET VERECEK
Uzun zamandır gündemi meşgul eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının okul olup olmayacağı konusu da netliğe kavuşmuş oldu.  1909 yılında  Darülmuallimin adıyla hizmete açılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi, önümüzdeki yıl büyük bir ihtimal ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınacak ve eğitimine o bina da devam edecek.

ESNAFLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ? 
Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin civarında bulunan esnaflar zor durumda kalmış ve iş yapamadıklarını ifade etmişti.Uzun süre gündemi meşgul eden bu sorun nedeniyle bir çok esnaf iş yerini kapatmış ve imza kampanyası düzenlenmişti.Alınan karar neticesinde kapanan hastanenin, okul olarak hizmet vermesinin ardından bina etrafında bulunan esnafların sorunları bir nebze de olsa çözülecek ve eski hareketli günlerine dönecek.

1969 YILINDA KURULMUŞTU 
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin boşaltılan binası okul olarak kullanılacağı kararının ardından yine aynı yol güzergahın da bulunan eski adı ile sigorta hastanesi binasının akıbetinin ne olacağı gündeme geldi.1969 yılında Elazığ SSK Hastanesi olarak kurulan hastane  2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Elazığ Harput Devlet Hastanesi olarak hizmetlerine devam ediyordu.Kapatılmadan önce Hastane 317 yatak, 45 poliklinik, 579 personeliyle birlikte sağlık hizmeti veriyordu. 

4 ANA BLOKTAN OLUŞUYOR 
1993 yılındaki ek bina yapımı, tadilat ve yenilemeler sonucu toplam 4 ana bloktan oluşmaktaydı. Hastanenin  Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra Yoğun Bakım Üniteleri, Endoskopi, Solunum Fonksiyon Testi, Odyoloji, EEG, EMG, Eforlu EKG, Mamografi, Patoloji Laboratuvarı, Kan Merkezi, Yeni Doğan gibi üniteler açılmış olup bir çok ünitenin de iyileştirme çalışmaları yapılmıştı.

Kapatıldıktan sonra Harput Devlet Hastanesi binası kullanılmadı ve halen boş bir vaziyette duruyor.

HAYIRSEVER BİR VATANDAŞ TARAFINDAN BAĞIŞLANMIŞ
Elazığ’ın Merkezinde bulunan İnönü Caddesinde yıllarca hizmet veren Harput Devlet Hastanesi’nin arsası Dişçi Hayri Sayı ismiyle tanınan bir hemşehrimiz tarafından hastane yapımı için bağışlanmış bir yer olarak biliniyor. Bu nedenle kapatılan Harput Devlet Hastanesi binasının Hastane olarak değil de başka bir kurum ya da kuruluş tarafından kullanılıp kullanılamayacağı henüz netleşmedi. 

VATANDAŞLAR “PANDEMİ  HASTANESİ” İSTİYOR 
Kapatılan Harput Devlet Hastanesi’nin tekrar hastane olarak hizmet vermesini isteyen vatandaşlar,Özellikle yaklaşık bir buçuk yıldır Ülkemiz ve tüm Dünya’da etkili olan “Pandemi” nedeniyle hastanenin Pandemi Hastanesi olarak hizmete yeniden girmesini istiyorlar. Konumu itibari ile Elazığ’da böyle bir hastanenin bulunmasının önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar,en kısa süre de bu çalışmanın yapılmasını istiyorlar. 

BİNLERCE İNSAN OLUMSUZ ETKİLENDİ 
Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalar da bulunan vatandaşlar,“Harput Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesinin kapanması o civarda bulunan binlerce insanı olumsuz etkiledi. Esnaflar ayrı olumsuzluk yaşadı vatandaşlar ayrı zorluk yaşadı.Eğitim Araştırma Hastanesi’nin okul olması bizleri sevindirdi. Sonuçta çocuklarımız eğitim görecek. Ayrıca hastane binası eğitim için kullanılacak.”diye ifade etti. 

EĞER HASTANE DIŞINDA KULLANILAMAYACAKSA,”PANDEMİ” HASTANESİ OLSUN 
Harput Devlet Hastanesi’nin bulunduğu yerin hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlandığını ifade eden vatandaşlar,“Elazığlı hemşehrimiz hastanenin bulunduğu yeri bağışlamış ve hastane olmuştur.Bu alanın amacı dışında başka bir kurum ve kuruluşa verilip verilmeyeceğini bilmiyoruz ama bizler tekrar hastane olarak kullanılmasından yanayız. Bildiğiniz gibi bir pandemi dönemi yaşıyoruz.Ülkemiz de bu salgından çok etkilendi. Bu hastanenin pandemi hastanesi olarak kullanılması gerekir.Yetkililerin en kısa süre de bu sorunu çözüp tekrar insanlarımıza hizmet etmesi için gerekli girişimleri bulunması gerektiğine inanıyoruz.”diye konuştu.