Sökün Rütbelerini!

TSK'dan emekli 103 amiralin yayınladığı bildiriye en sert tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Sökün Rütbelerini!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP’nin kapatılması amacıyla gönderilen dosyayı birtakım eksiklikler sebebiyle iade eden Anayasa Mahkemesinin acilen kapatılması gerektiğini belirten ve üç gün önce açıklayan Devlet Bahçeli, en sert çıkışını ise emekli amiraller için yaptı.

Emekli amirallerin yayınladığı bildiriyi Twitter hesabından eleştiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, bildirinin tehditvari olduğuna dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, vesayetçi bir yaklaşımla yazıldığını dile getirdiği bildiriyi imzalayanlara yönelik yaptırım uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Amirallerin rütbelerinin sökülmesi gerektiğini aktaran Devlet Bahçeli, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:"103 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir. Bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhal alınması gereken önlemler şu şekildedir:
Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır.
Ayrıca 103 vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir. Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir. Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır."

Bahçeli, hem HDP hem de emekli generallerin bildirisinde  ortaya koyduğu tavır; tamamen milli bekanın korunması ve devletin yaşatılmasına yönelik milli bir reflekstir.
Devlet Bahçeli, bu çıkışıyla bir kez daha siyasette var olmasının sebebini ve gerekçesini, vatanın birliği bütünlüğü ve bağımsızlığı korumak olduğunu ispatlamıştır. 
Bahçeli’nin cumhur ittifakı içindeki yerini ve rolünü eleştiren bazı ülkücülerin,  Bahçeli’nin bu en son tavrıyla amacının siyaset, iktidar ve cumhurbaşkanlığı değil sadece vatan olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Yine Bahçeli bu tavrıyla, bir kez daha söz konusu vatan ve bağımsızlık olunca her şeyin teferruat olduğunu cesurca ortaya koyarak bu ülke için kendi misyonunu ortaya koymuştur.