Şoför esnafı sorunlarını Hakimiyet'e anlattı

Olgunlar-Sürsürü minibüs durağında hizmet veren şoför esnafı yaşadıkları sorun ve sıkıntıları Hakimiyet Gazetesi'ne anlatı. Esnafların en büyük problemleri devam eden altyapı çalışmaları ve artan maliyetler karşısında istenilen fiyat artışlarının yapılmaması olurken özellikle yaz aylarında büyük ihtiyaç olan durağın üstünün kapatılması talebi ise karşılanmadı.

Şoför esnafı sorunlarını Hakimiyet'e anlattı

En zor mesleklerden biri olan, yeri geldiği zaman insanların sorunuyla ilgilenen yeri geldiğinde ise saatlerce direksiyon sallamak zorunda kalan şoför esnafı sorun, talep ve beklentilerini Hakimiyet’e anlattı. Esnaflar özellikle fiyatların düşük olması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler.

Şoför esnafı sorunlarını Hakimiyet'e anlattı“GÜNEYKENT MAHALLESİ VE BIZMİŞEN’DE BİR SIKINTIMIZ VAR”

Durak Başkan Yardımcısı Mehmet Sancar yaşanan sorunları “Elazığ’ın genel sıkıntısı altyapı çalışmaları. Malum yollar bozuk. Çoğu bitti. Yakın zamanda da tamamı biterse inşallah Elazığ rahata kavuşacak. Özellikle bizim Güney Çevre yolunda, Güneykent Mahallesi ve Bızmişen’de bir sıkıntımız var. AFAD’a kadar olan bölgede yan yol yapıldı. AFAD’la  Güney Çevre yolunun girişine o yan yol bağlanmadı. Orada yetkili belediye mi? Karayolları mı? Onlardan bir yardım bekliyoruz. Herhalde belediye ve karayolları bir görüşme halindeler. Şu an ki sıkıntımız bu Güney çevre yolunda. Eğer o yolu da bize açarlarsa hem biz hem de oranın halkı bir rahata kavuşacak” açıklamasıyla dile getirdi.

“ELAZIĞ’DA ÇOK SIK ZAM GELMİYOR”

Şoför Koray Çatak;” Bizim sıkıntılarımız öncelikle şu durak girişinde araç parkları var. Oraya bir önlem alınmıyor. Özellikle bu yaz aşırı sıcaktan dolayı bu üst tarafın kapanmasını talep ettik. Bununla ilgili herhangi bir çalışma olmadı. Bizim bir zam olayımız var. Diğer şehirleri kıyaslarsak Elazığ’da çok sık zam gelmiyor. Biz bayağı bir geç zam alıyoruz. Alınan zam da erken alınmadığından dolayı ekonomik kaybımız oluyor. Özellikle pandemide bunun eksikliğini çok yaşadık. İnanılmaz rakamlarda içeri girdik. Sonuçta ticari çalışan bir araba. İnsanlar pandemide yan yana dip dibe kaldı. Tabii ki halk ve vatandaş da düşünülmeli ama bir taraftan da burada 400’e yakın minibüs çalışıyor. Bunların bir kısmı ortaklı, bir kısmı zamanında büyük paralarla alındı. Yani tabiri caizse ufak tefek servetler buraya, bu plakalara verildi. Bunun karşılığını alamıyoruz. Yani şu an hattı kiraya vermeye çalışıyoruz, kimse kiralamıyor. Gelir belli. Bunun ezikliğini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şoför esnafı sorunlarını Hakimiyet'e anlattı