Sizin yorumunuz ne?

Son günlerde artan kadın cinayetleri tüm ülkede infiale neden olurken AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir skandal açıklamalara imza attı. 

Sizin yorumunuz ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Belediye Meclis toplantısında konuşan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetleriyle ilgili söz alarak şu ifadeleri kullandı: “Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok şu an insanlar durduk yerde kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa direkt gözümüzü karakolda açarız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir'in skandal açıklamalarına tepki göstererek, "Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir" dedi. 

Skandal sözlere bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan geldi. Saygılı yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Bayraklı Meclis Üyesi Aydemir'in, "kadın cinayetleri" konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğini belirtti. Aydemir'in açıklamasının AK Parti'nin kurumsal kimliğiyle bağdaşmadığını ve sadece sahibini bağladığını ifade etti.

Ak partililer bugünlerde çok garip açıklama, beyan ve tavırlar içine girmeye hevesli görülüyorlar.

Rize de boykotlu bir kafenin açılışını yapan, eleştiri alınca da “sadece kurdele kestim köfte yemedim”  diyen, bunu savunmak için kamara karşısına geçip Mevlana’dan ve Mehmet Aktif’ten alakasız söz ve beyit okumaya çalışan, onu da eline yüzüne bulaştıran Rize il başkanı, gittiği konserde eşinin tartıştığı genç kadın Fatma Banu Çoban'ı darp eden  Ak Parti Keskin Gençlik Kolları Başkanı Melih Ünlüer’den sonra  AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir’in bu açıklamasına çok da şaşırmadık.

Ak Partililerin ruh ve dava şuuru ile birlikle genleri de bozulmuş sanki. Söz nereye gider, buradan ne anlaşılır ve nasıl bir tepki oluşur diye bir feraset ve mantık yürütme yok artık.  Yeter ki kamera olsun, reklam olsun, gündem olsun. 

Buradan şu sonucu çıkarmak mümkün mü bilmiyoruz ama demek ki artık Ak Parti, teşkilatlarına atayacak düzgün, kaliteli, birikimli ve misyonunun ağırlığını taşıyacak bilinçte isimler bulamıyor. Ya da Ak Parti de böyle isimler kalmadı… Sizin yorumunuz ne? Lütfen yazın!..