Sizi Ertelesek!

Koronavirüs salgınının Türkiye'de etkisini göstermeye başladığı günlerde yaşanan tartışmalara farklı bir boyut kazandıran gazeteci Şaban Sevinç, Ramazan ayının ertelenmesini gündeme getirmişti.

Sizi Ertelesek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'ye yakınlığıyla tanınan gazeteci Şaban Sevinç'in bu önerisinin ardından başlayan tartışmalara cevap veren Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının ertelenmesinin mümkün olmadığını bildirmişti.

Ramazan ayı için geri sayımın başladığı günlerde, Şaban Sevinç'in "Ramazan ayının ertelenmesini öneren hocalar ve ilahiyatçılar var. Çok da doğru olur. " ifadeleri ile konu yeniden gündeme geldi.

Geçmişte “Bu yıl da Hac, Kurban Bayramına denk geldi” diye manşet atan Sedat Simavi’nin Hürriyet Gazetesi ile büyüyen ve bu kültürle yetişen Şaban Sevinç’in böyle bir açıklamasına şaşmamak gerek.

Ramazan ayının ertelenmesi ile teravih namazlarının evde kılınması arasındaki farkı bilmeyen zihniyetin benzer açıklamaları da gösteriyor ki, “virüsü umreciler getirdi” yaygaracılarının  asıl amaçları inanç ve milletin değerleriyle kavga. Adamların derdi ve kini, milletimizi bir arada tutan manevi dinamikler. Bu mücadele yarın da vardı bugün de var yarın da olacak. Önemli olan hangi safta durdurduğunuz ve neyin mücadelesini verdiğiniz.

Bu cenahı ve bunları maddi manevi mühimmatlarıyla destekleyen tüm küresel aktörlere rağmen bu millet ramazanı değil hep onları erteledi. Ertelemeye de devam edecek.