Siyer-İ Nebi Yarışması Gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) bu yıl ortaokullar ve lise düzeyinde online olarak düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi Yarışması büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışmaya yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katılım gösterdi.

Siyer-İ Nebi  Yarışması  Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda katılımcılar efendimizinizinde.com üzerinden online olarak eş zamanlı gerçekleştirilen yarışmada bilgilerini ölçtüler.

Yarışma öncesi AGD TV üzerinden yapılan deneme sınavları ile öğrenciler sınav öncesi hazırlıklarını yaparlarken, yarışmanın hemen ardından anlatımlı sınav çözüm videoları yine AGD TV üzerinden katılımcılar ile paylaşıldı.

“İslam Bütünüyle İnsanın Yaşaması İçin Gönderilmiş Bir Dindir”
Anadolu Gençlik Derneği, yaklaşık yüz binlerce gencin yarışmaya katıldığını belirterek, yarışmacıların aileleri de düşünüldüğünde bunun milyonlarca bir kitlenin Hazreti Muhammed (sas)’in hayatına odaklanması demek olduğuna dikkati çekti. Kendileri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran Anadolu Gençlik Derneği, “Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz’in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı sadece ve sadece bilmek ile her şeyin bitmediğini bunu hayatımıza tatbik etmek gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü İslam, bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir” ifadelerini kullandı.