SİYASİLER DESTEK VERMEDİ

Tamer ÖREN - Çimento Fabrikasının taşınması konusunu Cumhurbaşkanlığına kadar taşıdıklarını belirten Kızılay Mahallesi Muhtarı Mehmet ÇÖKMEZ ' Siyasilerden yeterince destek göremedik. Taşınma konusu Ankara'daki  bakanlıkta gündemde yeterince tutulmayınca taşınma gerçekleşmedi' dedi.

SİYASİLER DESTEK VERMEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay Mahallesi Muhtarı Mehmet Çökmez,Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, "Çimento Fabrikası’nın taşınması için Başkan Yanılmaz çok mücadele etti. Ama diğer siyasilerden yeterince destek gelmedi.’’ dedi.      

                  

Hakimiyet Gazetesi olarak mahalle muhtarlarımızın sesi olmaya devam ediyoruz.  Mahallelerimizin sorunlarını dile getirdiğimiz 15. Yazı dizimizde Kızılay (Kesrik) Mahallesi’nin sorunlarını dile getirdik.

Muhtar Mehmet ÇÖKMEZ ve mahalle sakinleri,  mahallelerinin yeterince yatırım almadığı yönünde görüş bildirdiler.

FABRİKANIN TAŞINMASI  KONUSU BELEDİYE’NİN DEĞİL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN SORUNU  

Elazığ Sivil İnisiyatif Birliği olarak yapmış oldukları imza kampanyasıyla 16 bin imza topladıklarını hatırlatan ÇÖKMEZ “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a konuyu bizzat iletme fırsatı bulduk. Bu sorunun çözülmesi için talimat verdi. Sayın vekillerimiz ne hikmetse bu konunun üzerine gidemediler.  Fabrika İtalyanların. İtalyanlar acaba şehir merkezlerinde böyle bir fabrika olsa bırakırlar mıydı? Ya da aynı fabrika Malatya’da olsa bırakırlar mıydı? Yine bırakmazlardı.  Belediye başkanımız çok mücadele etti ama onun da gücü bir yere kadar.Ama en azından  mücadele edip bize destek verdi. Fakat bu iş belediyenin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorunu. Sayın milletvekillerimiz bu konuda duyarlı olsalardı üstüne düşselerdi bu iş çözülürdü. Denizin altından Marmaray yaptılar.Ülkemiz için bir fabrikanın bir yerden başka bir yere taşınması nedir ki!” diye konuştu.

MAHALLEMİZ SÜREKLİ GÖÇ VERİYOR

Muhtar Çökmez,’’Mahallemizin eski sakinlerinin birçoğu gitti.  Mahallemiz bir nevi acemi birliğini andırıyor. Dışarıdan gelenler önce mahallemize geliyorlar. Bir süre sonra başka mahallelere taşınıyorlar.  Mahallemiz yeterince hizmet alıp göç etmek zorunda kalmasaydı bu durumda olmazdı. Kimse buraya yatırım yapmak istemiyor. İlk söyledikleri söz “ Buranın köyden farkı yok” oluyor. 2004 yılında 12 bin nüfusumuz 3700 seçmenimiz vardı. Şimdi 6 bin nüfusumuz 2 bin seçmenimiz kaldı.’’

DOĞALGAZ  HİZMETİNDEN YARARLANAMIYORUZ

Kentsel dönüşüm nedeniyle doğalgaz hizmetinden mahalleli olarak yeterince yararlanamadıklarını vurgulayan ÇÖKMEZ “ 10 yıldır en kalabalık iki sokağımızın imara açılması için çalışıyoruz. Vatandaşımız 5 katlı bina yapmış, taşınacak kanalizasyon yok diye taşınamıyor. Kentsel dönüşüm var diye sokağa doğalgaz gitmiyor.  Nüfus olarak en kalabalık olan 2 sokağımızda imar yolu açılırsa vatandaşımıza hizmet gidecek. Orada belediyeye yer kazandırılmış olur.  Çocuk parkı da olur orada halı sahada olur. Açılan yer ileride değerlendirilir. Bu yıl öncelikle o iki sokağımız açılsa vatandaşımızın taleplerini de yerine getirmiş oluruz.  Yeni imar yerlerinin açılması mahallemizin gelişmesine de katkı sağlar. Batı tarafına yapılan yatırımın %10’u bize yapılsa hiçbir sorunumuz kalmaz” diye ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HALA SES YOK

2007 yılındaki depremde mahallelerinde 41 adet hasarlı bina tespit edildiğini hatırlatan Mehmet ÇÖKMEZ “ Bu binaların 38 sahibi o zaman ki milletvekillerimiz Abdulbaki TÜRKOĞLU ve Necati ÇETİNKAYA’nın yardımlarıyla Çayda Çıra Mahallesi’nde yapılan TOKİ evlerine taşındı. Diğer kısımlarda ise  “Kerpiç eve orta hasarlı” raporları yazılmış. Kerpicin orta ya da ağır hasarlısı yok. Çatladı mı gidiyor. O günden bugüne 20-30 ev kendiliğinden yıkıldı zaten.’’

 

YAPILAN HİZMETLERİ GÖRMEZDEN GELMEK NANKÖRLÜK OLUR

Yapılmayan hizmetler kadar yapılan hizmetlerin  de göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen ÇÖKMEZ “ Köprümüz 50 yıllık bir problemdi. Tek bir kapı şeklinde sanki gümrük kapısıydı. Başkanımız bu sorunu çözdü. Yapılan hizmetleri de görmezden gelmek nankörlük olur. Yine temizlik konusunda en ufak bir sıkıntımız yok. Çöplerimiz her gün zamanında alınıyor. Gece gündüz her vardiya da caddelerimiz süpürülüyor.’’

VATANDAŞLAR NE DÜŞÜNÜYOR ?

Rahmi ARTIRIR (Emekli): 64 yaşındayım. Bir asırdır Kesrik’te yaşıyoruz. Babam, ben burada doğduk.  Hiçbir siyasi gelip de Kesrik’in bir sorununu sormamıştır.

Zülfürkar NARLIKAYA (Emekli) : 68 yaşındayım ve bu mahallede doğdum. Mahallemiz bitmiş,  mahalle denilmez. Köy bizden daha iyi. 60 yıl önce çok daha iyiydi.

İbrahim YETİŞ (Emekli): 74 yaşında Kesrik doğumluyum. Kesrik’in sorunları bitmez. 60 yıl önce burada bir kile (4 dönüm) yer satsaydınız Gazi Caddesi’nde bir dükkan alırdınız. Şimdi Kesrik’in kökünü satsan ancak orada bir dükkan alırsın.

Fikret BİNGÖL (Emekli öğretmen) : 63 yaşında doğma büyüme buralıyım.  Mahallemizde birçok ev boşaltıldı. Kentsel dönüşüm gelecek dendi hala herhangi bir çalışma yok. Çimento fabrikasını dile getirmekten usandık zaten. Köprümüz yapıldı. Kazım Karabekir caddemizde 600 metrelik bir yer açıldı.Yapılan Hizmetlere  teşekkür ediyoruz.