Siyasi Yüzsüzlük

31 Mart yerel seçimleri,  Ak Parti İl Yönetimi, milletvekilleri ile genel merkezin aday belirlemedeki hataların hezimete dönüşmesiyle sonuçlandı.

Siyasi Yüzsüzlük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BBP’den Kovancılar Belediye Başkanlığını kazanan Vahap Gök,  YRP’den Sivrice Belediye Başkanlığını kazanan Ebubekir Irmak, YRP’den Palu  Belediye Başkanlığını kazanan Muhammet Septioğlu, YRP’den Akçakiraz Belediye Başkanlığını kazanan  İbrahim Ormanoğlu BBP’den Yazıkonak Belediye Başkanlığını kazanan   Hatif Çadırcı, Ak Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmuşlardı.

Ak Parti’nin yanlış tercihleri, onları farklı siyasi partilerden aday yapmaya itti ve hepsi de Ak Parti adaylarına rağmen seçimleri kazandılar.

Ak Parti’deki yanlışlık sadece seçimi kazanacak adayları bırakıp güçsüz isimlerle seçime gitmek de değildi.

Karakoçan’da YRP’den seçime giren Nurettin Arslan da Ak Partiden aday adayıydı ve farklı bir isim aday gösterilince Ak Parti Karakoçan’ı DEM’e kaptırdı. Karakoçan’da Ak Parti’nin adayı Nurettin Arslan olsaydı seçimi alması mümkün olacaktı.

Tüm bu tablo da gösteriyor ki alınan sonuçlarda il teşkilatı, ilçe ve beldelerde kendi kontenjanını kullanarak aday belirleyen milletvekilleri ve bazı adaylarla özel ve kişisel çıkar ilişkileri bulunan genel merkez yöneticilerinin payı oldukça büyük.

Anketleri yok sayan ya da yapılan anketler üzerinde oynayarak genel merkeze gitmesini sağlayan, Genel merkez karar vericilerini yalan yanlış bilgilendiren ve sırf kendisine yakınlığı sebebiyle aday yapılmasında ısrar edilen tüm adaylar dolayısıyla da Ak Parti kaybetti.

Böylesine vahim bir sonuç ve buna sebep olan sayısı 6-7’yi  geçmeyecek siyasi aktörün, bunun hesabını vereceği  yerde, aday gösterilmediği için farklı partilerden aday olup başkan seçilen isimlere parmak sallayıp hesap sorma söylemlerine girmesi en hafif deyimiyle siyasi yüzsüzlüktür.

Aynaya bakmaları gerekenlerin, kendi hataları ve isabetsiz dayatmaları sebebiyle partisine hezimet yaşatanların üste çıkmak amaçlı bu tür hezeyanlarının halkta karşılığı olmadığı gibi kazanan belediye başkanlarında da hiçbir karşılığı olmadığını çok net görüyoruz.

Parmak sallayanlar ve hesap sorma hayalleri görenler şunu iyi bilsinler ki bu seçilen başkanların Ak Parti’ye geçmek gibi bir dertler yok. Onlar Ak Parti’ye rağmen ve bileklerinin gücüyle adam gibi çalışarak bu seçimleri kazandılar. 

Kaldı ki batan gemiye kim binmek isterdi bu saatten sonra… Sizlerin de gemiyi terk etmesi yakındır…