Siyasi Pazarlık Mı?

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, kardeşi Murat Demirci tarafından yasal tüm izin ve ÇED Raporu alınmış tesislerin yapımı için yapılan müracaatın kendi talebi ile geri çekildiğini açıklamasının arkasındaki gerçek merak konusu olurken siyasi gözlemciler, bunun en önemli sebebinin Ak Parti'ye mensup birkaç belediye meclis üyesinin hizmeti engelleme ve kendi siyasi geleceklerine garantörlük oluşturma gayretleri olduğunu ifade ediyor.

Siyasi Pazarlık Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde başta otoyol, köprü, içme suyu ve altyapı olmak üzerde birçok prestij projeye imza atan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci’nin kardeşine ait bir şirket tarafından tüm yasal izinleri alınmasına rağmen yatırımdan vazgeçtiklerine yönelik açıklaması gündemin birinci sırasına oturdu.

ÇET raporu da dahil tüm yasal izinlerin alınmasının ardından Elazığ Belediye Meclisine gelen teklif, İmar Komisyonunun uygun görüş vermesine rağmen, belediye meclisinde görüşülmek amacıyla okunmasının ardından söz konusu müracaatı yapan Murat Demirci tarafından teklifin geri çekilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, son günlerde kardeşinin şirketinin Elazığ’da gerçekleştirmek istediği beton santrali yatırımı ile ilgili bir takım çevrelerce bazı olumsuz ifadeler kullanılarak konunun bazı çevrelerce kamuoyuna kasıtlı olarak yanlış aksatılması konusunda açıklamalarda bulundu.

TÜM YASAL İZİNLER ALINMIŞ
Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci açıklamasında şunları ifade etti;“Kardeşim Murat Demirci’nin sahibi olduğu Murat Demirci İnşaat, Elazığ’ın yerleşim yeri dışında, mülk sahibi ve on bir ayrı kurumun onayı ile kiralanmış bir alanda söz konusu beton santrali kurulmak istedi. Bu noktada kardeşim Murat Demirci’nin, beton santrali alanına imar izni sağlayıp rant elde etmek istediği yönündeki ifadeler bana da ulaştı. Uzun yıllardır Elazığ ve hemşehrilerime tüm bilgi birikimimle yardımcı olmaya çalışırken bu yaşananlar beni ziyadesiyle üzdü.

KARDEŞİM, BENİM İSTEĞİM ÜZERİNE YATIRIMDAN VAZGEÇTİ 
Kamuoyunda belirli kesimlerce oluşturulan yanlış algı sebebiyle yatırımdan vazgeçildiğini ifade eden Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Bilmenizi isterim ki benim isteğimle, kardeşim Murat Demirci’nin Beton Santrali kurma talebi Elazığ Belediye Meclisi’nde görüşülmeden geri çekildi.”

BAŞKA FİRMALARA ONAY VERİLDİ
Bir ay önce bir beton santrali yatırımına onay verildiğini ve kamuoyunda bu konuda herhangi bir tepki oluşmadığının altını çizen Demirci, şunları ifade etti:“Kardeşim Murat Demirci’nin beton santrali kurma isteğinden bir ay kadar önce bir başka firma tarafından, meşru bir şekilde beton santrali kurması belediye meclisinde onaylandı ve toplumda da bir infiale sebep olmadı. Bir başka beton santrali de gene yasal olarak, Elazığ’da ve Murat Demirci’nin beton santrali kurmak istediği yere çok yakın bir mesafede üstelik imar alanı içerisinde faaliyetini sürdürmektedir. Bu işletme de toplumda bir infiale sebep olmamıştır. Olmamalıdır da. Kanaatimce Elazığ’a yapılacak olan tüm yatırımlar desteklenmelidir.”

AMACIMIZ İSTİHDAM
Holding olarak amaçlarının şehre yeni yatırımlar ve istihdam oluşturmak olduğunu ifade eden Demirci açıklamasını şöyle sürdürdü:“Amacım her zaman Elazığ’a yatırım yaparak istihdam sağlamaktır. Bugün beton santrali yatırımı yapılsaydı en az 50 kişi iş sahibi olacaktı. Başında bulunduğum Ziver Holding, ülkemizin çeşitli noktalarında faaliyetini sürdürmektedir. Bugüne kadar Elazığ’lı hemşehrilerimin işe alımlarında hep kolaylık gösterdim ve göstermeye de devam edeceğim.”

HER ZAMAN ŞEHRİMİN EMRİNDE OLDUK
Holding ve şahsı olarak kendisinin her zaman ve her zeminde şehrin yanında olduğuna dikkat çeken Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci açıklamasının son bölümünde ise şu görüşlere yer verdi: “Elazığ depreminde, muhtarlarımızın bir sorunu olduğunda, dernek ve vakıfların bir ihtiyacı olduğunda, deprem sonrası gönüllü okul yaptırmaktan, Elazığspor’a destek olmaya kadar hep Elazığlıların yanında olma gayretinde bulundum. Telefon numaram herkes tarafından bilinmekte olup, bugüne kadar olduğu gibi tüm hemşerilerim bana her zaman ulaşabilirler. Yaşanan bu durumun Elazığlı hemşerilerim tarafından tüm açıklığıyla bilinmesi istedim.”

 KOZLAR, YATIRIM ÜZERİNDEN Mİ PAYLAŞILIYOR?
Murat Demirci İnşaat şirketi tarafından imar alanı dışında yapılacak beton santrali için Belediye Meclisine  yapılan müracaatın son anda geri çekilmesinin, bazı meclis üyelerinin bu yatırım üzerinden siyasi koz paylaşımı ve garantörlük malzemesi olarak kullanılmaya kurban gittiğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, söz konusu meclis üyelerinin bu talebe karşı verecekleri oy ile ilgili siyasi pazarlıklar yaptığını iddia ediyorlar. 

NEYİN GARANTÖRLÜĞÜ?
Ak Partili birkaç meclis üyesinin yapılacak beton santralini, kendi siyasi gelecekleri ve olası parti yaptırımlarının önüne geçecek bir garantörlük malzemesi olarak kullanmaya çalıştıklarını iddia  eden siyasi gözlemciler,  bu tür pazarlıkların partiyi de yıprattığını  belirtiyorlar.

ŞEHİR Mİ ŞAHSİ ÇIKAR MI?
Ülkemizde sayısız yatırım ve projeye imza atan, bünyesinde binlerce Elazığlıyı istihdam eden Ziver Holding’in alt şirketi olan Murat Demirci İnşaat’ın kuracağı beton santralinin kurulması üzerinden şahsi siyasi gelecek ve partinin olası kararlarını engelleme planlamalarında pazarlık konusu olabilecek bir duruş sergileme tavrının, şehre hiçbir katkı sunmayacağını ifade eden siyasi gözlemciler, bu tür pazarlıkların kamuoyunu rahatsız ettiğini belirtiyorlar.

Belediye Meclis üyesi seçilmiş isimlerin, önceliğinin şehir ve şehrin insanları olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu asli görevi bir kenara bırakıp şahıslara yönelik çalışmalar yapılmasının siyasete güveni zedelediği gibi mensup olunan partiye de ciddi zararlar verdiğini ifade ediyorlar.