Siyasi Kırgınlıklar Son Bulsun

Elazığ halkı, mübarek Ramazanın sonuna gelip bayramı yaşayacağımız bu günlerde, seçim dönemin de yaşanan kavgaların ve kırgınlıkların son bulmasını, ele ele vererek Elazığ'ı daha güzel yerlere getirmek için herkesin hoşgörüyü, saygıyı ve kardeşliği ön planda tutması gerektiğini ifade ediyor

Siyasi Kırgınlıklar Son Bulsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Mübarek Ramazan ayı bütün güzelliği ile sona eriyor. 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı hem manevi iklimi ile hem de yerel seçimler nedeniyle dolu dolu geçti. 
Elazığ’da ramazan ayı nedeniyle siyasi partiler seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde geçirirken, ilgili kurumlar ve dernekler ise mübarek ayın maneviyatına uygun programlar düzenledi ve yoksul insanların ihtiyaçlarını giderecek çalışmalar yaparak, paylaşmanın ve kardeşliğin iklimini doya doya yaşattı.

RAMAZAN AYI SEÇİM DÖNEMİNE DENK GELDİ 

31 Mart yerel seçimleri Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle genelde belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını ve programlarını  takip ettik ve vatandaşların bir numaralı gündemi oldu. Her başkan adayı sokak sokak, cadde cadde ve ev ev gezerek vatandaşların misafir oldu, projelerini anlatarak destek istedi. 

SEÇİM DÖNEMİ SEVİYELİ GEÇTİ 

Yerel seçimler Elazığ’da özellikle başkan adaylarının seviyeli yarışına tanık oldu. Her belediye başkan adayı polemik yaratmadan ve olayı kişiselleştirmeden seçim çalışması yürüttü ve projelerini anlattı.  Her belediye başkan adayı  seçim çalışmasının merkezine Elazığ’ı alarak hem ilimizi kalkındırma  hem de sosyal ve kültürel anlamda projeleri ile dikkat çekti. 

SEÇİM SONRASI TARTIŞMA VE KIRGINLIKLAR  

Seçim dönemi oldukça sakin ve seviyeli geçerken, özellikle seçim günü sandık başında yaşanan kavgalar ve daha sonra süren olaylar hem ramazan ayının maneviyatına uygun olmadı hem de kırgınlıkların yaşanmasına neden oldu. Seçimlerin bir demokrasi bayramı olduğu gerçeğinden yola çıkılarak, yaşanan olaylar gerek kamuoyu gerekse halk tarafından tepki çekmiş ve gündemi oldukça meşgul etmişti. 

HALKIN İRADESİNE  SAYGI DUYUP, KIRGINLIKLARA SON VERİLMELİ  

Seçimler nedeniyle yaşanan kavgalar ve tartışmalar son bulsa da yaşanan kırgınlık ve küskünlüklerin Ramazan Bayramı nedeniyle son bulması gerekiyor. Elazığ, tarihi boyunca siyaseten birçok bedel ödemiş ve bunları acı tecrübelerle hafızasına kaydetmiş bir şehir.  Seçimler, vatandaşlara kendilerini yönetecek insanları belirlemek amacıyla verilen en temel hakken bu hakkı kutuplaşma, ayrışma ve çatıştırmanın ise hiçbir zaman hiç kimseye fayda vermediği apaçık ortadayken seçme hakkını kullanan vatandaşın tercihine saygı göstermek ise bu işin en temel kuralı ve siyasi olgunluğu olarak görülüyor. Bu nedenle kırgınlıkların son bulması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. 

BAYRAMDA KIRGINLIK OLMASIN 

Elazığ’da seçim günü yaşanan gerginliklerin bu şehre yakışmadığını, oy vermenin temel bir hak olduğunu, sandıktan çıkan karara herkesin saygı göstermesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar,  bu tarz olayların, kutuplaşma ve çatışmanın şehre ve siyasete hiçbir faydası olmayacağını, artık seçimlerin tamamlandığını ve yeni süreçlere odaklanılması gerektiğini dile getiriyorlar. Öte yandan vatandaşlar, bayramda küskünlerin barışmasını ve bu konuda herkesin adım atmasını istiyor.

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak, bizler de tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını kutluyoruz.