Siyasi Dengeler Değişiyor mu?

İlimizde büyük bir coşku ile karşılanan ve olası seçimlerde siyasi dengeleri bozacak bir potansiyele ulaştığını gösteren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, birinci kırk yılda olduğu gibi ikinci kırk yılda da Elazığ milli görüşün hünkâr mahfili olacağını söyledi.

Siyasi Dengeler Değişiyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk siyasetinde Milli Görüş’ün temsilcisi ve merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın misyonuna sahip tek partisi olma iddiasıyla geçtiğimiz yıllarda kurulan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Karakoçan 1.Olağan Kongresine katılmak üzere Elazığ’a geldi. 

MERKEZDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Yeniden Refah Partisi’nin Elazığ İl Teşkilatı ve üyeleri ile bir araya gelen ve Elazığ’daki çalışmalar hakkında bilgiler alan Genel Başkan Fatih Erbakan, ilgili birimlerin sunumlarını dinledi ve üye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

ELAZIĞ’IN SORUNLARINI DİNLEDİ
Bir otelin toplantı salonunda partililerle bir araya gelen Fatih Erbakan, 24 Ocak 2020 depremi ve pandemi döneminin şehirdeki olumsuz yansımaları ve yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgiler aldı.

COŞKULU KARŞILAMA
 İl merkezindeki toplantının ardından partisinin Karakoçan kongresine katılmak üzere ilçeye hareket eden Erbakan’ı Yazıkonak ilçesi çıkışında büyük bir vatandaş gurubu karşıladı.
Yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde ilçeye hareket eden Erbakan, partilileri tarafından hem yol kenarında hem de Karakoçan’da büyük bir coşkuyla karşılandı. 

KARABOĞA, “YRP, SİYASETE NEZAKET, KALİTE VE SEVİYE GETİRMİŞTİR”
Genel Başkan Erbakan’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi Karakoçan 1. Olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Mehmet Karaboğa güven tazeledi. 

Güven tazeleyen Yeniden Refah Partisi Karakoçan İlçe Başkanı seçilen Mehmet Karaboğa, “Yeniden Refah Partisi Türk siyasetine nezaket, kalite ve seviye getirmiştir. Hedefimiz milletimizin manevi ve maddi alanlarda kalkınmasını gerçekleştirerek huzur ve refaha ulaşmasını sağlamaktır. Güçlü olanın haklı sayıldığı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünyanın kurulması temel idealimiz olacaktır. Bizler Yeniden Refah Partisi Karakoçan ilçe teşkilatı olarak yüklendiğimiz bu misyonla Karakoçan’ımız için, ülkemiz için ve bütün insanlığın kurtuluşu için canla, başla çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

KARAKUŞ: “MEDYA AMBARGOSUNA RAĞMEN GÖNÜLLERE GİRDİK”
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhan Karakuş, bir buçuk yıllık süre içerisinde Elazığ il teşkilatı olarak önemli başarılara imza attıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Şahsımın önderliğinde ve çok kıymetli, çok değerli il yönetim kurulunun vermiş olduğu desteklerle göstermiş olduğunuz hedeflere göstermiş olduğu şekilde inanarak,  insan kazanarak, mücadele ederek bütün zorluklara, bütün güçlüklere, medya ambargosuna rağmen, yılmadan, usanmadan mücadele ettik ve bundan sonra da sizin arkanızda dimdik kaya gibi durarak mücadelemize devam edeceğiz. Arkamızda güçlü insanların güçlü basın kuruluşlarının olmaması bizi hiçbir zaman hedefimizden yıldırmadı. Hedefimizden alıkoymadı. Görevi devraldığımız günden beri, Elazığ’da bütün ilçelerimizde, bütün köylerimizde, bütün mahallelerimizde Milli Görüş davalarımızı yarınlarımızın, çocuklarımızın, geleceğimizin ümidi olan davamızı, liderimizi ve partimizi anlatma gayreti içerisinde olduk”

 GÜNBEY: “SALONUN HEYECANI GELECEĞİN MUŞTUSU”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı 54. Refahyol Hükümetinin sosyal hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanı hemşerimiz Prof. Dr. Sacit Günbey, salona girerken Erbakan Hoca’mızın sesini duyuyordum, sizden “heyecan, heyecan, heyecan istiyorum” dedi diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Maşallah bu salonda heyecan var elhamdülillah çok şükür. Bu heyecan hiç şüpheniz olmasın ilk seçimde Yeniden Refah Partisi’ni iktidara getirecek bundan hiç şüpheniz olmasın. Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bizi Müslüman olarak yaratmış hamt olsun. Ne kadar şükretsek azdır. Bir daha şükrediyorum ki Cenap-ı Allah milli görüşçü olmayı bize nasip etmiş. Ne kadar şükretsek azdır elhamdülillah. Muhterem misafirler Erbakan hocamız derdi ki kim olursa olsun bu partiye, bu milli görüşe gelse katılsa milli görüşe şeref vermez. Ancak o şeref onu elhamdülillah bizde milli görüşteyiz ve şeref bulduk Allah’a hamt olsun, Allah sizlerden razı olsun” 

ERBAKAN: İKİNCİ KIRK YILDA DA ELAZIĞ HÜNKAR MAHFİLİ OLACAKTIR”
Kongre konuşmasına partilileri selamlayarak başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde Ankara Havaalanı’nda bir kardeşimizle karşılaştık. Erbakan hocamızın Milli Selamet Partisi döneminde Ankara çalışmalarında eşlik eden merhum babası bu kardeşimizi anlatıyormuş; babasının adı Zeki. Ben Erbakan hocamızın aracını kullanıyordum. Bir elimle direksiyonu tutup bir elimle Milli Selamet Bayrağını tutuyordum. Erbakan hocamızda arkada oturuyor. ‘Salla Zeki, bayrağı salla’ diye bana uyarıda bulunurdu dedi. Şimdi bu neden önemli? Bu şunun için önemli bayrağı sallayacak ikinci bir kişi daha yok. Arabayı kullanan kişi hem arabayı kullanıyor hem bayrağı sallıyor. İşte bu günlerden şimdiki döneme geldik. Ve o dönemde ekilen tohumların bereketi, o muazzam manevi miras sayesinde Erbakan hocamızın, milli görüşümüzün, davamızın bereketi sayesinde bugün Elazığ’da değil, Elazığ’ın ilçelerinde dahil salonlara sığmayan Yeniden Refah Partisi’ni görüyoruz. Bugün Elazığ’dan buraya gelene kadar ki o coşkulu o muazzam konvoy; burada Karakoçan’daki karşılama ve bugün bu salondaki bu muazzam atmosfer bize Elazığ’ın aynen birinci kırk yılda olduğu gibi ikinci kırk yılda da hünkâr mahfili olacağını açık bir şekilde gösterdi” ifadelerine yer verdi. 

ERBAKAN: “ENFLASYONUN ALTINDAKİ ZAM ARTIŞI, ARTIŞ DEĞİLDİR”
 Ülke gündemine dair de açıklamalarda bulunan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, “Türkiye’nin uzun zamandan beri vatandaşın kırmızı et tüketebilmesi mümkün değildi. Hatta Anadolu’da gezerken ben arkadaşlara yarı şaka yarı ciddi takılıyordum. Bir tane et döner yapan dükkân karşımıza çıkmıyor. Her yer tavuk döner yapıyor. Vatandaşın alım gücü ne kadar düşmüş et döner yiyecek hali kalmamış diyordum şimdi geldiğimiz noktada bırakın tavuğu bırakın beyaz eti bırakın kıymayı pek çok meyve sebzeyi bile vatandaşın alabilmesi mümkün değil. Enflasyon almış başını gitmiş. Ülkemizde Ayçiçek yağının fiyatı bir senede yüzde 60 artıyor. Bırakın et döneri, kırmızı eti, dana kuşbaşını Ayçiçek yağı zaten lüks bir ürün haline gelmiş.”

SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYOR
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Elazığ ziyareti ve halkın yoğun ilgisi de gösteriyor ki YRP, Elazığ il teşkilatlarının yaptıkları ve sonuç getiren çalışmaları şehrin siyasi dengelerinde önemli bir değişim etkisi yaratmış.

Farklı partilerden geçiş yapan ya da mensup oldukları partilere küsüp-kızan kesimler yerine ilk defa siyasete giren ve bu dönemde neden YRP’ye ihtiyaç duyulduğu gerçeğini benimseyen yüzlerce genç ve binlerce insanın büyük bir samimiyet ve coşku ile parti saflarında yer alması, şehrin mevcut siyasi dengelerine önemli derecede etkili olacak.

YENİ BİR RUH VE HEYECAN
Yeniden Refah Partisi’nin en önemli kaynağı ve gücü samimiyetten ve davaya inanmışlıktan geliyor. Hiç bir iktidar vaat etmeyen ve herhangi bir rant ve çıkar görünmeyen bir partiye böylesine bir bağlılığın ancak ülke sevdası ve samimiyetle açıklanabileceğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu ruhun mevcut partilerden hiç birinde olmadığını belirtiyorlar.