Siyasette tatil bereketi

TBMM tatilde olduğu için tüm milletvekillerimiz sahada. Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, ilçe ilçe, köy köy geziyor, kamu kurum kuruluşları, muhtarlar ve esnaflarımızla bir araya geliyor, sosyal ve kültürel etkinliklere katılıyor ve bu arada sürekli halkla görüşüp onların talep ve sorunlarını dinliyor.

Siyasette tatil bereketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Gürsel Erol, ziyaretlerini sürdürmekle birlikte çitçilerimizin ve üreticilerimizin yaşadıkları sorunlara dikkat çekme amacıyla çiftçi mitingleri düzenliyor ve bu alanda yaşanan sorunları dile getiriyor.

MHP Milletvekili Semih Işıkver, halka buluşma ve esnaf ziyaretleri yanında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelip istişarelerde bulunuyor. Sadece milletvekilleri mi sahada olan? Partilerin il başkanları ve yöneticileri de halka buluşmaya devam ediyorlar.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da perşembe günü ilimizde kendi partisinin kazandığı ilçe ve belde belediye başkanlıklarını ziyaret edip halk ve esnafla buluştu.

Saadet Partisi, İyi Parti ve diğer partilerde de bir hareketlilik göze çarpıyor.

Siyasetteki bu canlılık bir erken seçimin habercisi değil elbette. Ancak siyasetçiler tüm bu saha çalışmalarıyla olası bir erken seçim ya da zamanında yapılacak bir seçime şimdiden kendilerini hazırlıyorlar.

Yapılan anketlerde kararsız ve sandığa gitmeyeceğini söyleyen kesimlerin oranı yüzde 20’lere ulaşınca bu önemli potansiyeli kendi saflarına katmak adına sahalara inen siyasetçilerin en çok merak ettiği konu ise bu yüzde 20’lik kesimin günün sonunda hangi partilere gideceği.

Partilerin kabuk ve kemik oylarında sorun yok. Bunlar belli. Ama yüzde 20’lik oranın yüzde beşini bile alan parti ipi göğüsleyebilir gerçeğini çok iyi bilen siyasetçiler, bunu elde etmek adına bu performansları seçime kadar artırarak devam ettirecekler.

Ancak bu yüzde 20’lik oylar, eğer ekonomide ve enflasyonda bir düzelme gerçekleşirse Ak Parti’ye dönme ihtimali daha yüksek gibi. Zira halktaki anlayış şu ki Ak Parti düzeltemezse diğerleri hiç düzeltemez.

Bu algıyı yıkabilecek güçlü bir siyasi irade ortaya konabilir ve halk buna ikna edilebilirse CHP ya da üçüncü bir yol da öne çıkabilir.