Siyasette kış sıcaklığı

Türkiye'de erken seçim tartışmalarının gölgesinde yapılan son anketten muhalefetin keyfini kaçıracak sonuçlar çıktı. 

Siyasette kış sıcaklığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metropoll Araştırma'nın "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yönelttiği ankette yüzde 72 "Evet" oyu verirken, "Hayır" oyu verenlerin oranı ise yüzde 23,1 olarak tespit edildi.
Metropoll Araştırma'nın son anketine göre, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72.
"Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıtlarda en yüksek oranlar, en büyük muhalefet partileri olan CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenleri arasında çıktı.
Öteden beri halkın diline pelesenk olan “Tükiye’de iktidar sorunu değil muhalefet sorunu var” cümlesi anketlere de yansımış ve yüzde 72 gibi ciddi  bir oran, ülkede etkin ve etkili  bir muhalefet olmadığını dile getirmiş. Hem de muhalefetin iki önemli partisi olan CHP ve DEM seçmenleri bunu yüksek oranda dile getirmiş.
Bu  tablo en çok yeni kurulacak partilere yarar gibi. Zira mevcut muhalefet partilerine güven yok. Özellikle büyük bir çıkış yapması beklenen YRP, Genel Başkan ve üst kademedeki isimlerin yetersizliği sebebiyle düşüşe geçti.
Bu tabloyu ve oranı en iyi konsolide edip kendisine bağlayacak lider olarak 29 Ekimde partisini kurarak sahaya inecek olan Yavuz Ağıralioğlu olacak gibi görünüyor.
Hitabeti, olaylara kör bir muhalefet etme yerine rakamlar, örnek olaylar ve Ak Partinin yanlışları üzerinden getirdiği farklı ve yeni çözüm önerileriyle  Ağıralioğlu ile birlikte siyasette dengelerin ciddi olarak değişmesi bekleniyor.
Bu açıdan bu kış siyasi olarak oldukça sıcak ve hareketli geçecek gibi.