Siyasetin Sonbahar Hazırlığı

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ağıralioğlu,'Tabelayı ne zaman asacaksınız?' sorusuna 'Sonbahar'da Ekim'de asarız diye tahmin ediyorum. İl taramaları da başladı.' yanıtını verdi.

Siyasetin Sonbahar Hazırlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuracağı partide kimler olacak sorusuna; “Büyükelçilerimizden var, emekli olacaklardan var eskilerden var. Finansta tanıdıklarınızdan var. Bürokraside çalışan AK Parti'nin uzun iktidar döneminde kenara çekilmiş insanlar var. Sürecin içerisinde yapabilme kapasitesi olanlar var ”cevabını veren Ağıralioğlu, AK Parti’den, MHP’den, DEVA’dan Gelecek Partisi'nden isimlerle görüştüğünü de dile getirdi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun en çok dikkat çeken açıklaması ise siyasi partilerle ilgili açıklamaları oldu. “Memleketin en son ihtiyacı olan şey partidir. Memleketin akla, ahlaka, adalete, çalışkanlığa, terbiyeye ihtiyacı var. Binlerce sayarsanız memleketin en son ihtiyacı olan şey partidir aslında. Ama maalesef Türkiye o hale gelmiştir ki bu işleri yapabilmek adına bundan daha makul bir manevrası ile bulunamıyor.” dedi.

HDP’ye oy veren her seçmenin PKK’lı olmadığını ifade eden Ağıralioğlu; “Orada da bir siyasi mesuliyet vardır. O siyasi mesuliyet insanca yaşanabilir bir Türkiye idealinin vatandaşlığıyla övünecek bir memleketin vatandaşı olunca hukukuna itimat edilecek bir memleketin geleceği içerisinde ben de varım diyebilen herkesi hizalamak lazımdı.” diyerek farklı bir açılım getirdi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun son açıklamaları da gösteriyor ki siyasi partilere olan güvensizlik ve halkın umudunu yitirdiği bir dönemde ve yine geçmişten bugüne yaptığı müspet ve akılcı siyasetle vatandaşlarda güven ve itimat duygusu oluşturmuş bir ismin kuracağı yeni bir partiye ihtiyaç var ve bu parti çok büyük yanlışlar yapmaz ve doğru adım ve isimlerle yürürse yeni bir alternatif olabilir.

Ak Partiye alternatif olarak kurulan hiç bir parti tutmazken Ağıralioğlu’nun kuracağı parti ile vatandaşlarda bir heyecan ve umut filizleri şimdiden yeşerdi bile.

Eskiden beri kendi partilerinde bulamadıkları ilgi ve makamlara hasret birçok ismin kurulacak yeni partinin kapsını çaldığını ve ilgili isimlerle temas kurma noktasında bazı isimleri aracı kullanmak istediklerini de biliyoruz.

Elazığ’da da yeni parti için isim yoklamalarının yapıldığını birkaç gün önce yine bu köşeden yazmış ve bu isimler arasında saygın ve kamuoyunda ilkeli duruşuyla bilinen isimlerin de olduğunu ifade etmiştik.

Yavuz Ağıralioğlu’nun son açıklamalarıyla bu çalışmaların hız kazanacağını, il ve merkez  ilçe başkanı ile parti yönetim kurulu oluşumu için çalışmaların hız kazandığı dile getiriliyor.

Anlaşılan siyaset, sonbahar rüzgarlarına hazırlanıyor.