Siyasetin seviye sorunu

Siyasette seviye sorunu artık milli güvenlik sorunu haline gelmiş durumda.

Siyasetin seviye sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Ahmet Şık’ın meclisteki konuşması ve belirli bir kesimi hedef alan seviyesiz konuşmasının ardından bu kez de CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakareti ve buna misilleme olarak da bazı Ak Partililerin sınırları zorlayan ve muhatabının olduğu gibi kastını aşıp farklı boyutlara ve masum insanlara giden açıklamaları da gösteriyor ki  siyasette seviye ve üslup konusu artık ciddi sorun haline gelmiştir.

Önlem alınmazsa artık bizler iktidar hizmetleri ve muhalefetin bunlara eleştirileri yerine hep hakaret, küfür ve saygısız beyanlarını duyacağız.

Bu olayların aynı seviyesizlikle sürgit devam etmesinin siyaset kurumuna vereceği zararları ve halkın siyasetten uzaklaşmasını getirecek yansımalarını da hesap ederek partilerin harekete geçmesi ve ortak kararlar alması gerekmekte.

Bu amaçla meclisteki tüm siyasi parti grup başkanları ile grupları olmasa bile mecliste temsil edilen partilerin yetkilileriyle bu konularda görüşülüp  ortak bir mutabakata varılması gerekiyor.

Siyasi partiler ile milli iradenin yansıdığı TBMM’de bulunan milletvekillerinin kullandıkları dil ve üsluba dikkat etmeleri, bunun dışına çıkan milletvekillerine yaptırım uygulanması konusunda bir ön alma olmadığı sürece ülkenin gerçek gündemi yerine bizler bu tür çirkinlikler ve edepsizlikleri duymaya devam edeceğiz ve uğraşmak durumunda kalacağız.

Türkiye’nin önünde yığınla sorun varken bu tür çirkinliklerle uğraşacak ne vaktimiz ne de enerjimiz var. Tüm siyasi partilere çağrımız şudur ki bu seviyesizliğe bir son verin artık. Gerçek gündem ve Türkiye’nin sorunlarına yoğunlaşın.