SİYASETİN ROLÜ

SİYASETİN ROLÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde merkezde yapımı devam eden 19 bin konutla birlikte köylerimizde de deprem evleri yükselmeye başladı.
 Zaman zaman bizlerin de gündeme getirdiği köy evlerinin teknik anlamdaki problemleri, ilimiz Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da gündemindeydi.
Hafta sonu köylerde devam edem tüm konut yapım alanlarını bizzat gezerek incelemelerde bulunan Milletvekili Metin Bulut, gerekli notları alarak önce ilgili firmaya sonra da TOKİ başkanlığına iletecek.
Köy evlerindeki problemler de gösterdi ki aslında devlet çok büyük fedakârlıkla halkının en güzel ve elverişli evlerde oturmalarını sağlamak için elinden geleni yapıyor. Ancak olayın mutfağında çalışan teknik ekibin öngörüsüzlüğü ve özensizliği sebebiyle olmaması gereken  inşaat yapım hataları ortaya çıkıyor. 
Aslında anında çözülecek ve maliyeti çok da etkilemeyecek birkaç küçük dokunuşla halkın memnuniyetini  yüzlerce kat daha artırılabilecek böylesi çalışmaların, ihale aşamasından önce görülmesi ve ona göre yeniden  düzenlenmesi gerekir ama, Ankara’da oturup, “kes-kopyala-yapıştır” yöntemiyle proje çizen mühendislerin hatası sahada siyasetçiye ve devlete kesilebiliyor.
Vatandaş, derdini yüklenici firmaya anlatamıyor. Kaldı ki yüklenici firma da “bana verilen proje bu” diyerek işini bir an önce bitirip hak edişlerini almak istiyor.
Siyaset kurumu işte o an da ve bu noktada devreye girmeli ve ufak tefek eksikliklerden dolayı vatandaşın devlete olan tepkisini sıfıra indirmekle kalmayıp memnuniyet duygularını sadece kendilerine değil, muhalefet parti milletvekillerine bile göğüslerini kabartarak ifade etme konumuna getirilmelidir.
Bir projeyi yapmak ve hayata geçirmek başarı değildir. Hatta üretilen projeler zaman zaman eleştirildiğiniz en büyük yanlışınız olarak da görülebilir. Asıl başarı, yaptığınız işle birlikte ortaya çıkan ürünün alkışlanması ve yürekten teşekkür edilmesidir. Ve bunu en iyi de Metin Bulut milletvekilimiz biliyor ki yerinde ve zamanında müdahale etme gereği duydu.