Siyasetin Daniskasını Bu Tipler Yapıyor

Ak Partinin 51 il Belediye başkanı adayının açıklayacağı tarih yaklaştı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta birçok aday kamuoyuna tanıtılacak.

Siyasetin Daniskasını Bu Tipler Yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Ak Parti’nin adayının kim olacağı da hem sosyal medyanın hem de halkın ilk gündem maddesi. Herkes iki tahmin yürütüyor. Kendi gönlünden geçen ismin aday olacağını ifade ediyor. Eğer bu olmazsa bu kez en güçlü gördüğü adayı telaffuz ediyor.

Bir de strateji yapan grup var. Kendi gönlünden geçen adayı ifşa etmeden önce karşısındakinin görüşünü öğrenmeye çalışıyor. Eğer kendi adayıyla aynıysa coşuyor ve başlıyor o ismin propagandasını yapmaya. Eğer isim farklıysa “aslında o da çok kötü biri değil ama bu olsa daha iyi” diyerek bu kez yoğunluğu daha az bir propaganda denemesine girişiyor.

Bir zümre de var ki bütün aday adayları aynı zamanda onun da adayı. Kimi söyleseniz onu yüceltiyor. İki dakika sonra başka bir ismi zikrettiğinizde bu kez ona övgüler dizmeye başlıyor.

Bir kesim daha var ki onlar tam siyasetçi. “Şehrimiz için kim hayırlısıysa o gelsin.” diyen bu kişilerin kime oy verecekleri belli değil, kimi destekledikleri, gönlünden kimlerin geçtiği hiç belli değil. Duruma konjonktüre ve açıklanan adaylara göre anında vaziyet alan bu isimler tam anlamıyla şark kurnazlığının en tip örneğini sergiliyorlar.

Hani halk arasında siyasetçilerin birçok konuda siyaset ve ikiyüzlülük anlamında politika yaptıklarına dair bir kanaat var ya… Siyasetçilere haksızlık ediliyor. Asıl siyasetin daniskasını ve dik alasını bu tip insanlar yapıyor.