SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM

16 Nisan referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili anayasa maddesi değişikliğinin ardından 2019 yılında yapılacak seçimlerde hayır cephesinin adayı ol

SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Nisan referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili anayasa maddesi değişikliğinin ardından 2019 yılında yapılacak seçimlerde hayır cephesinin adayı olarak adı geçen Abdullah Gül’den önemli açıklamalar geldi.

Kendisinin ‘’EVET’’ yerine ‘’HAYIR’’ cephesinde olduğu, oğlunun oy kullandığı gümrük sandığında 3 ‘’HAYIR’’ 0 ‘’EVET’’ çıktığı için ailece hayırcı olduğu iddia edilen Abdullah Gül, hakkında ortaya atılan spekülatif söylemler karşısında suskunluğunu bozdu.

 ‘’SÖYLENTİLER FİTNE VE VİRÜS HAREKETİDİR’’

Deniz Baykal'ın, "Abdullah Gül hayır cephesinin adayı olabilir mi?" şeklindeki soruya verdiği "Ciddi olarak düşünülebilir" cevabı sonrası kulisler hareketlenmiş ve Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili "Bu tür iddialar fitne hareketidir, virüs hareketidir" diyerek Deniz Baykal'a ağır suçlamalarda bulunmuştu.

Ardından gözlerin çevrili olduğu Abdullah Gül  cuma namazı çıkışı bir açıklama yapacağını duyurmuştu.

GÜL: “CİDDİYE ALMIYORUM”

Kamuoyunda konuşulan bu iddialar üzerine Abdullah Gül, açıklamalarda bulundu.

İşte Gül’ün açıklamaları:“Geldiğiniz için önce teşekkür ederim. Sayın Baykal konuşmasına beni de dâhil etti. Açıkçası ciddiye almadım. 367 meselesinin nasıl ortaya çıktığını çok iyi biliyorum o yüzden ciddiye almadım. Üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar.

NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEYENLER VAR

Bazı arkadaşları saygı seviyesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini nasihat edecek kadar da ileri götürdüler buna çok üzüldüm. Uzun süredir bazı siteler, sosyal medya, başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, içeride ve dışarıda başarısında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürler, ahlak dışı davranışlar; bunların nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor. Bunların karşılığında sükutumu koruyorum.

DEFALARCA SÖYLEDİM

Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım, siyasete girmeyeceğimi defalarca söyledim. Birikimimi paylaşıyorum arkadaşlarımla.