Siyasete Yavuzca Bir Soluk Mu Geliyor?

Türk siyasetinin,  önemli şeyler söyleyip bazı gerçeklere ısrarla dikkat çeken liderleri oldu. Bugün hemen herkes tarafından sözleri, görüşleri, hedef ve idealleri anlaşılan ve haklı görülen Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu isimlerin başında gelir.

Siyasete Yavuzca Bir Soluk Mu Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli ve yerli vurgusu yaparak kalkınmadan söz eden ve bunu kısacık koalisyon hükümetlerinde bile ülkenin her bir köşesine yem, et-balık, süt, gübre, krom, tekstil,  motor ve ağır sanayi üretimi yaparak bizzat da gösteren Erbakan, Refahyol iktidarının başbakanı olarak da aynı milli hamleyi başlatmış fakat kurduğu havuz sistemiyle rantiyecilerin devleti soymalarının önü kesilince düzmece gazete haberleri gerekçe gösterilerek 28 Şubat senaryoları yazılarak beşli çete marifetiyle yıkılmıştı.
Ak Parti hükümetleri 17 yıl sonra Erbakan’ın yerli otomobil, yerli milli savunma sanayi hamlelerini başlatmış ve geç kalmaya rağmen ciddi mesafeler alınmıştı.
Bugünlerde tıpkı Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi siyaset sahnesinde farklı bir şeyler söyleyen  onlar gibi dik duran bir ismi sıklıkla dinliyor ve takdir ediyoruz.
Muhsin Yazıcıoğlu ekolünden siyasete giren ve uzun süre Yazıcıoğlu ile siyaset yaptıktan sonra önce MHP, ardından da İyi Parti’de siyaset yapan, gördüğü yanlışlıklar sebebiyle bu partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, sonbaharda ismini açıklayacağı yeni partisinde önemli bir yol almış gibi.
Değişik kanallarda ve sosyal medya platformlarında izlediğimiz Ağıralioğlu, mütevazi kişiliği yanında ülke gerçeklerini tespit ve bu sorunların çözümü konusunda da oldukça pratik çözümler ortaya koyuyor.
Önlerinde ülke olarak bedeli ağır ödense de Ak Parti iktidarının 22 yıllık iktidar laboratuvar sonuçları olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, Ak Partinin yaptığı yanlış ve doğru işlerden ders çıkartıp buna göre ekonomik ve sosyal politikalar üreteceğini ifade ediyor.
Yavuz Ağıralioğlu, şöhretli yeteneksizler yerine, şöhretsiz yüksek beyinler ve Anadolu çocuklarıyla yol yürüyeceğini dile getiriyor. 
Kaynakların, özellikle madenlerin yeterince ve ülke lehine değerlendirilmediğinden söz ediyor. Kamudaki israf ve vurdumduymazlıktan şikâyet ediyor ve siyasetin tıkanma noktasına geldiğini dile getiriyor.
Ağıralioğlu’nun sonbaharda kurup yeniden aktif siyasete dönmesiyle birlikte siyasi dengelerin de değişeceği, özellikle partilerinden memnun olmayan hem sağ hem de sol cenahtan destek alabileceği ifade ediliyor.
Ağıralioğlu’nun alt yapısını tamamlayıp Genel Merkezini tuttuğu ancak ismini sonbaharda açıklayacağı partinin Elazığ İl Başkanlığı için de taban yoklaması yapılıyor. Ağıralioğlu, hem kendisi hem de güvendiği isimler aracılığıyla il başkanı ve olası yönetim kurulu için görüşmelerini sürdürüyor.
Aldığımız bilgilere göre de olası il başkanları listesinde yer alan çok değerli, şehri ve sorunlarını iyi bilen, kamuoyunda güven duyulan ve itibar edilen isimler var.