Siyasete Bayram Bereketi

14 Mayıs seçimlerine üç hafta kala idrak edeceğimiz Ramazan Bayramında hem siyasilerin hem de vatandaşların birinci gündemi seçim ve adaylar olacak.

Siyasete Bayram Bereketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimlerine yaklaşık üç hafta kaldı.  Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı öncesi halkımız bayram alışverişi ile meşgul olsa da siyasilerin gündemi seçim ve sandık…

SİYASİLER ÇARŞI-PAZARDA

Ramazan’ın son gününü yaşadığımız şu günlerde halkımız bayram alışverişini yapmak amacıyla çarşı-Pazar ve alışveriş merkezlerine yöneldi.

Bayramlık alışverişlerini yapan hemşerilerimizin tatlı telaşı, siyasilerin seçim çalışmaları ve gezileriyle birleşince ilginç görüntülerin oluşmasına sebep oluyor.

SİYASİLER İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Seçim öncesi geniş halk kitlelerine ulaşmak amacıyla esnaf, ilçe ve STK ziyaretleri planlayan siyasilerimiz, bu tür programlarını esnaf ziyaretlerine yoğunlaştırmışa durumdalar.

Çarşı merkezi ve alışveriş merkezlerinin yoğunluğunu fırsat bilen adaylar, daha çok sayıda seçmenle görüşmek, onlara selam vermek, tokalaşmak ve kendilerini birkaç cümle ile ifade amacıyla programlarını şehir merkezindeki esnaf ziyaretlerine yoğunlaştırdılar.

Siyasete Bayram Bereketi

ENNAF VE VATANDAŞLAR MUTLU

Siyasilerin bayram öncesi esnaf ziyaretlerini yapmalarından ve sorunlarını dinlemeleri açısından memnuniyetle karşılayan esnafların, siyasilerden beklentilerini birebir iletmenin de fırsatını buluyorlar.

Alışveriş yapan halkla da selamlaşan ve onlarla sohbet eden siyasilerin bu davranışından mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar da milletvekili adaylarına beklenti ve taleplerini direkt iletme fırsatını yakalıyorlar.

BAYRAM GEZİLERİNİN TEK GÜNDEMİ SİYASET

Bayram öncesi şehir merkezindeki siyasetçi-esnaf-vatandaş buluşması ve kaynaşmasının ardından Cuma günü başlayıp üç gün devam edecek bayram süresinde de sohbetlerin ana konusu ve gündemi siyaset olacak.

Akrabalar ve dostlar arasında gerçekleşen rutin bayram gezmelerinde en çok konuşulacak ve zaman zaman tartışmalara kadar varacak olan siyasi sohbetlerin, hal hatır sormanın da önüne geçmesi bekleniyor.

Siyasete Bayram Bereketi

BAYRAMIN RUHU SİYASETE KURBAN EDİLMESİN

Ruhunda, kardeşlik, barış, küslüklerin ve kırgınlıkların giderilmesi, dayanışma ve paylaşma olan bayramların, günü birlik kısır siyasi çekişmelerin gölgesine kalmamasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, her şey gibi siyasi sohbetlerin de kararında ve nezaket sınırları içerisinde olması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

DAYATMA YOK SAYGI VE ANLAYIŞ VAR

14 Mayıs seçimlerinin partiler, ittifaklar ve ilimizde bağımsız adaylar nezdinde çok heyecanlı ve hararetli geçeceğini ifade eden uzmanlar, bu konuda farklı düşünen ve siyasi tercihleri farklı olan kişilerle tartışmak ve onu kendi safına çekmek amacıyla yapılan konuşmaların sonuç getirmeyeceği gibi muhalefetin dozunu artırmayı getirebileceğini dile getiriyorlar.

Siyasete Bayram Bereketi

BAYRAMIN RUHUNA ZARAR VERİLMEMELİ

Bayramın, öncelikle yakınlarla bir kez daha görüşmenin, bayramlaşmanın ve kaynaşmanın  sağlandığı özel zaman dilimleri olduğunu ifade eden uzmanlar, bu ruhu zedeleyecek, kişiler arasında kırgınlıklar oluşturacak bir zemine çekilmemesi ve bu konuda hem ev sahibi hem de misafirlerin özenli davranması  ve buna özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar.