Siyasetçilik Oynayan Aday

Siyaset herkesin yapacağı iş değil. Paranızın olması, kariyerinizin  olması yetmiyor. Hatta mucit ünvanlı olmanız da çok işe yaramayabiliyor.

Siyasetçilik Oynayan Aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasette taban bulmak ve insanlar tarafından kabul görmenin ince detayları ve tılsımlı adım ve sözleri yerinde zamanında kullanmak durumundasınız. Kısaca her konuda olduğu gibi zaman-mekan-ihvan üçlemine dikkat etmeniz gerekir.

Adam seçim çalışmaları yapıyor. Kapalı Çarşı, 15 Temmuz meydanında geziyor ve ekonomik durgunluktan, çarşı pazarın boş olduğundan söz ediyor.  Şehir merkezinde kentsel dönüşüm başlamadığı için nüfusun dağlara gittiğinden hareketlerle hem de şehrin en canlı ticari noktasında eleştiri yapıyor.  Buradan belediyecilik hizmetlerine geliyor ve belki çöpleri bile alınmıyor gibi bir beyanda bulunuyor.

Belediye başkanlığına aday olmaktan kaynaklı olarak da mevcut belediyeye aklınca vuruyor. Ancak gezdiği mekânların, yürüdüğü kaldırımların ve kent meydanlarının her bir metrekaresinde mevcut belediyenin pırıl pırıl eserleri kameralar vasıtasıyla göze çarpıyor.

Kapalı çarşının otantik yenilenme silueti, iş yerlerinin nezih görüntü ve tabelaları, aydınlatma ve düzeni, kent meydanındaki oturma gruplarının güzelliği arasından geçerek olumsuz cümleler kurmak, şehre  yabancı olmakla birlikte siyaset bilmezlikle de yorumlanıyor.

Demek ki siyaset, sadece görüntü verme ve kibarcılık oynama değil.