Siyaset İyi Yolda

Son aylarda yaşanan siyasette yumuşamanın olumlu yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz.

Siyaset İyi Yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in milli konularda iktidarla birlikte hareket etmesi, ülkemizin güvenliği ve dış ülkelerle ilişkileri konusunda destekleyici bir duruş sergilemesi halk tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tabloyu Kıbrıs Barış Harekâtının 50. Yıl dönümünde yaptığı konuşmada bakın nasıl özetledi:

“Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak sırt sırtayız. İktidar muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türkiye'nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Bugün burada bulunmamız Türkiye'nin ve Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir. Canımızdan bir parçadır. Burası bize sadece şehitlerimizin değil, aynı zamanda Hazreti Osman'ın sahibinin bu toprakları fetheden kahraman ecdadımızın da emanetidir. İnşallah bu emanete sıkı sıkıya sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Varlıklarıyla Kıbrıs Türk'üne cesaret aşılayan ortak gururumuzu paylaşan 85 milyonun sizlerin yanında olduğunu haykıran tüm siyasetçilere siyasi partilerimizin genel başkanlarına da haseten teşekkür ediyorum.

Milli meselelerde ortaya koyduğumuz ortak dayanışma tablosunu inşallah güçlendirerek devam ettireceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin diyorum.”

Erdoğan’ın törene katılan tüm siyasi parti genel başkanlarına yönelik bu birliktelik vurgusu önemli, özel ve güzeldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen tatlı sohbeti görme imkânı bulduk.

İkili arasında yaklaşık 2 dakika süren sohbetin içeriği de kamuoyunda merak konusu olmuştu.

Özgür Özel, gazetecilerin Erdoğan ile sohbetin içeriğini sorması üzerine şunları söyledi:

"Çok merak edilecek bir gündemimiz yoktu. Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bugün 3 gün oldu Kıbrıs’tayız. Heyetimizin yaptığı temaslar hakkında bilgi verdik. 50'nci yıla uygun, burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun temas oldu."

Türkiye’nin siyasette bu ruha çok ihtiyacı var. Ve bu ruhu “siyasette yumuşama” söylemiyle ilk başlatan Erdoğan oldu ama bunun hayat bulmasını da en çok CHP Genel Başkanı Özgür Özel sağladı.

Vatandaş artık sadece muhalefet eden, hakaret eden, aşağılayan siyasetçilerden bıktı, usandı.

Artık uzlaşı siyaseti istiyor halk. Doğrularda buluşan ve aynı yapıcı dili konuşan bir siyaset tarzına özlem duyuyor vatandaşlarımız.

Umarız bu süreç, Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi artarak devam eder.