SİYASET DUYARSIZ MI?

FETHİ SEKİN HASTANESİ'NİN HİZMETE GİRMESİYLE BOŞALAN VE ATIL DURUMDA KALAN KAMU BİNALARININ KADERİNE TERKEDİLMESİ TEPKİLERE YOL AÇIYOR

SİYASET DUYARSIZ MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi açılışı hala yapılmasa da geçtiğimiz aylarda hizmete giren Fethi Sekin Hastanesinin ardından atıl durumda kalan eski Devlet ve Sigorta Hastane binalarının akıbeti belirsizliğini sürdürüyor.

Şehrin ulaşımı oldukça kolay ve merkezi konumunda olan eski hastane binalarının çürümeye terk edilmesi hem o bölgede ticarete yapan esnafların hem de vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

 

SAĞLIK ÜNİTELERİNE TAHSİS EDİLEBİLİR

Binaların birçoğunun yeni ve donanımlı olduğunu belirten vatandaşlar,bu mekânların sağlık sektörünün değişik ünitelerine tahsis edilebileceğini, özellikle halk sağlığı ve toplumsal çalışmalar yapan birimlere tahsis edilebileceğini belirterek  bu konuda adım atılmasını bekliyorlar.

 

SAĞLIK MESLEK LİSESİ AÇILABİLİR

Hastanelerin milli eğitime tahsisi edilmek suretiyle sağlık lisesi açılabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, bu sayede hem binaların yıkılmaktan harabeye dönmekten kurtulacağını hem de bölge esnafının sorunlarının kısmen de olsa gidereceğini  ifade ediyorlar.

 

HALK EĞİTİM MERKEZİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Sürsürü’de olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,bu müdürlüğün birçok kurslarını burada açılabileceği ve büyük salonlarının da yılın her günü teşhir ve satış mağazası olarak değerlendirilebileceğini ifade ediyorlar.

Bu proje ile evde el işi yapan, yöresel ürünler yaparak geçimin sağlayan ev hanımlarına ekonomik bir destek sağlanacağını da belirten vatandaşlar, bu binaların halkın ulaşımının kolaylığı sebebiyle önemli bir avantaj olduğunu belirtiyorlar.

 

KYK’YA DEVREDİLEBİLİR

Bu binaların basit bir tadilat ile öğrenci yurtlarına çevrilebileceğinin de altını çizen vatandaşlar, binaların KYK’ya devredilmesi halinde bu kurumun üçüncü şahıslara ödediği kiraların devletin kasasında kalacağını ifade ettiler.

 

BÜROKRASİ ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

Bu binaların yok olup gitmesi konusunda il bürokrasisinin herhangi bir çözüm üretemediğini, bu konu ile ilgili vilayet nezdinde herhangi bir toplantı yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, bu hususta bürokrasinin bir öneri getirmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

 

SİYASET DUYARSIZ MI?

CHP Milletvekili Gürsel Erol ile bölgede bulunan esnafın seslerini duyurmalarına rağmen siyaset kurumunun bu konuda sessizliğini koruduğunu ifade eden vatandaşlar,bu hususta Ak Parti Milletvekillerinin konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtiyorlar.