Sivrisinek Vızıltısı 

Hiçbir başarının cezasız kalmadığını yaşadığımız birçok olayda görmek mümkün oldu bugüne kadarki yaşantımızda.

Sivrisinek Vızıltısı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslında buna ceza da denmez belki ama sonuçta bir gayret ve bunun sonunda gelen bir başarı varsa, gayret ve alın teri görülüp takdir edilmez lakin hep başarı tarafına bir kulp ve iftira yamanmak istenir.

Konuyu biliyorsunuz. Ciddi habercilikten öte sansasyonel, manipülatif, tümü yalan ve iftira dolu haberleriyle öne çıkıp kendini ispat etme derdinde olan bazı haber sitelerini ibretle ve bir basın mensubu olarak esefle takip ediyoruz.

Öncelikle şunu dile getirmekte farda var. Muhalefet bir ülkeye, bir şehre hatta her eve bile her zaman şart ve lazım olan önemli bir güçtür. Ve biz bunu yıllarca söyler ve iddia ederiz.

Muhalefet, yöneticileri yanlış yapmaktan alıkoyduğu gibi sonuç itibarıyla yönetici ve o şehir için bir kazanımdır, gereklidir hatta elzemdir.

Ancak siz muhalefeti farklı amaçlarla yapar ve size ulaşan duyum ve bilgileri, aslını araştırmadan haberleştirir ve itibar suikastı yaparsanız bunun adı muhalefet olmaz. Bunu yapanlar da doğruları ortaya çıkarma maskesi takan müfteriler olurlar.

Yine normal bürokratik süreçleri içinde işleyen ve hiçbir usulsüzlük içermeyen bir işlemi sanki usulsüzlük ve yolsuzluk varmış gibi sunarsanız bunun da adı iftira olur ve  iftiranın da toplumda karşılığı yoktur. 

Bu doğrultuda asılsız iddialara karşı doğru bilgiyi sunmak artık kaçınılmaz olmuştur. Zira doğru bilginin olmadığı yerde rivayet, asılsız haber ve bilgi kirliliği vardır.

Doğu Ahşap ve İnşaat firması, önceki Belediye Başkanı döneminde eski karaçalı su dolum tesisi olarak bilinen ve Akçakiraz Belediyesi sınırlarında olan Elazığ Belediyesi’ne ait ve o an için üzerinde yürünmesinin bile zor olduğu metruk bir arsayı 10 yıllığına kiralıyor. 

Dağlık ve büyük bir eğim bulunan bu alanda, önemli masraflar yapılarak on metrelerce yükseklikte istinat duvarları örülüyor, aylarca iş makinası çalıştırılarak alan kısmen düzeltiliyor ve üzerine bugün 60 kişinin ekmek kapısı olan bir imalathane kuruluyor.

İşlerini büyütmek adına yeni yatırımlar yapmayı düşünen firma, kiralık bir arsa üzerinde bu yatırımı yapmak yerine,  kira süresinin dolmasına dört yıl kala ve bu kira bedelinin yanması pahasına bu alanı satın almak istiyor.

Bunun için gerekli müracaatlar yapılıyor. Elazığ Belediyesi de her arsa satışı için gerekli tüm mevzuat hükümlerini yerine getirerek, Emlakçılar Oda Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Emlak gibi kurumlardan o bölgedeki arsanın metrekare birim fiyatlarını resmi yazıyla soruyor ve dosyaya ekliyor.

Zaten kiracısı olduğu o alanda yatırım yapıp onlarca kişiye istihdam sağlayan firma, Elazığ Belediyesi encümeninin yaptığı ihaleye girerek arsayı o günün reel fiyatlarıyla alıyor.

Bu işlem 2022 yılında gerçekleşiyor. O gün için ciddi bir ekonomik kriz yok. Fiyatlar bugünkü gibi değil.

Tüm yasal adımları titizlikle yürütülen bu işlem sonrası o günün reel değerleriyle alınan bir arsayı, özellikle Akçakiraz Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı satış miktarlarının da üzerine güncel bedelle mukayese edip buradan bir usulsüzlük çıkarmak akıllı bir insanın yapacağı bir değerlendirme olamaz.

Kaldı ki devletin yatımcılara sırf istihdam sağlayıp üretim için verdiği arsalara talip olmak yerine, bedeli üzerinden bir arsayı satın almak ve buradaki fabrikanın büyütülmesini sağlamak, kınanmak yerine şehir adına takdir edilmesi gereken bir tavır olmalıdır.

DOĞU AHŞAP; yıllarca Elazığ ve çevre illerde ulaşım ve hizmet sektörünün ardından un fabrikası, uzun yıllardan beri de yap-sat ile inşaat sektöründe binlerce konut üretiminden kaynaklı birikimle, kiralık bir alan üzerinde mütevazı bir sermaye ile kurulup geçen 12 yıl içerisine güçlü ve saygın bir işletme haline gelen ve şehrimiz ekonomine önemli katkılar sağlayan bir müessese konumuna yükselmiştir. 

Bu konuma yükselmesinin sebebi;  işlerini en iyi şekilde ve zamanında yapması dolayısıyla bu özellikleri ile sektörde güvenilir olmasından kaynaklanmaktadır.  

Bu firmaya laf söylemek ve her aşaması resmi ve mevzuatlara uygun gerçekleştirilen bir satıştan hareketle karalamaya çalışmak, hislerine yenilmiş, hırsları akıllarının önüne geçmiş, kin ve nefretten beslenen marazi bir ruh haline sahip kişilerin hezeyanlarından öteye gitmeyen boş, abes ve karşılığı olmayan sözlerdir.

DOĞU AHŞAP ve İnşaat firması sahibi Ahmet Toprak, dobra kişiliği, düşüncesini karşıdakinin yüzüne söyleyecek kadar mertliği ile bilinen, iş dünyasında dürüstlüğü ile tanınan bir iş insanıdır.

Ahmet Toprak, bu tür sivrisinek vızıltılarına takılmayacaktır. Kapı gıcırtıları ve kenar mahalle dedikodularına aldırmadan ilimize sağladığı istihdamla yoluna devam edecektir.