Başkan Alan 'Şirketlerimizin Kredi Kartı Kullanımıyla İlgili Problem İvedilikle Çözüldü'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, son günlerde üyelerden gelen sorun ve taleplerin çözülmesi noktasında Bakanlıklar nezdinde gerçekleştirdikleri görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ve problemlerin ivedilikle giderildiğini ifade etti.

Başkan Alan 'Şirketlerimizin Kredi Kartı Kullanımıyla İlgili Problem İvedilikle Çözüldü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şirketlerin kredi kartı kullanımı ile ilgili yapılan düzenleme sonrası dün piyasalarda yaşanan sıkıntılı süreç ile ilgili üyelerimizden gelen yoğun ve ısrarlı talepler üzerine, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat ile yaptıkları görüşmelerden olumlu netice aldıklarını ifade eden Başkan Alan, özellikle bayilik sistemiyle çalışan hırdavat, otomotiv, elektrik, telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri sektörlerinde binlerce üyemizi ve işletme sahibini endişeye sevk eden sorun çözüldüğünü ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklama ile bu önemli konuda tereddütlerin ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

Başkan Alan açıklamasını şöyle sürdürdü Gelir idaresi Başkanlığının yayınladığı açıklama ile

1- Mükellefler POS cihazını bayii, alt bayii gibi sözleşmeye istinaden başka işyerlerine kullandırmaları durumunda cezaya muhatap değiller. Tahsilatlarını yapan mükellefler, 213 sayılı Kanunda yer alan hükümler gereğince belge düzenleme, hasılatları kaydetme ve diğer yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeleri şartıyla POS cihazlarını kullandırabilecekler.

2- Mal ve hizmet alımlarında müşteri ile ödemeyi yapan kart sahibinin farklı kişiler olması da cezaya tabi değil. Yani ödemeyi yapan kart sahibinin kim olduğu değil, işlemin kayıt içinde gerçekleşmesi önemli.” Maddelerinin şirketlerdeki belirsizliği ve uygulama zorluklarını ortadan kaldırdığını, bu konuya ivedi şekilde açıklık getirdikleri ve üyelerimizi ferahlattıkları için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız ile tüm firmalarımız adına teşekkür ediyorum. Her şey daha çok üretim, daha çok ticaret, daha çok ihracat, daha çok istihdam için.”