Sınıf Öğretmeni Olmak

Sınıf öğretmenliği mesleğini severek yapan Beyza ADIR öğretmenlik mesleğini bizlere anlattı.

Sınıf Öğretmeni Olmak

Beyza Adır,” Bu mesleğe nasıl başladığımla giriş yapmak isterim: 2019 yılında tercih yaparken garanti gelir dediğim Maraş Türkçe öğretmenliğini yazmıştım. Sözelde iyi bir sıralama yapmıştım ve onu kullanmak istedim gelmedi. O zaman gelmediğine çok üzülmüştüm, 8. Tercihim olan sınıf öğretmenliği gelmişti ve bu imkansızdı. Çok ani bir olaydı benim için. Tabii hayat garip, neden gelmediğini 4 yıl sonra anladım…

Fakülteyi iyi bir ortalama ile bitirdim tam atanacağım gözüyle kpss ye girecekken, eğitim bilimleri sınavının tarihini karıştırdım ve sınava giremedim. Benim için bir yıkımdı. Çünkü sene boyunca o kadar çok çalışmıştım ki, nelerden feragat ettiğimi tahmin edersiniz.

Farklı bir kurumda çalışırken bir gün okulumuz müdür yardımcısı Sinan Polat bey  beni aradı ve “hocam öğretmene ihtiyacımız var görüşebilir miyiz?” dedi. Aslında bunu kendileri de bilir ki başlamak niyetiyle gitmemiştim fakat nasip bu ya 1-2 gün içerisinde sözleşme imzalayıp Bahçeşehir ailesine katıldım. 1 yıl çalışır giderim demişken şimdilik 3 yıl daha bu aileye dahilim.

Kuruma, işleyişe ve çocuklara fazlasıyla alıştım”dedi.

Sınıf Öğretmeni Olmak

ÇOCUKLAR BENİM ÖĞRENCİM DEĞİL ÇOCUKLARIM GİBİ

Adır,”Öğretmenlik yapmak ve öğretmen olmak Doğan Cüceloğlu hocamızın da dediği gibi bambaşka şeyler. Şükürler olsun ki öğretmenim. Çocuklar benim öğrencim değil çocuklarım gibi. Her biri başka bir dünya, farklı hayalleri farklı heyecanları ve sayamadığım bir sürü farklılıkları var. Hepsiyle de gurur duyuyorum pırıl pırıl çocuklar. Heyecanları ve masumlukları günün tüm yorgunluğunu silip atabiliyor. Bakmayın öyle kolay dendiğine, orada burada atıp tutulduğuna bence öğretmenlik en zor mesleklerdendir. O sıralarda oturan her öğrencinin gelecekte neleri sevip hangi mesleği yapacağı ve bu vatana nasıl hizmet edeceğini bile siz belirlersiniz. İster doktor ister işçi olsun, benim öğretmenliğe bakışım vicdanlı ve vatansever evlatlar olmaları. Akademik başarı kazanılır ama vicdanlı olmak paha biçilemez bir değerdir.

Çocuklarla eğlenerek öğrenmek çocukların gözümde belki de en sevilen yanımdır ki ben rahat bir öğretmenim. Her ders için çocuklarla oyun oynayabilirim. Sabah danslarımız var buna bayılıyorlar. Geometrik şekilleri, haftanın günlerini, trafik levhalarını oyunlarla öğrendik. Gözlemlediğim kadarıyla çok eğlenerek öğrendiler.

Çocukların kendi yaşam alanı okul. Düşecekler de kalkacaklar da anlaşamayıp kavga da edecekler yaşları bunu gerektiriyor. Bu sebeple ebeveynlere düşen görev akademinin yanında çocuklarının yaşam becerilerini kazanmaları adına da bizlere güvenmek. Pek tabii bizim gözlerimiz hep üzerlerinde. Zarar görecekleri her şeyi zaten kestirip önleriz. Yaşlarına göre yaşamalarına olanak tanımaları gerektiğini sözlerine ekledi.