Şımarık Vekiller

Milletvekilleri ile icranın başında olan bakan, vali ve belediye başkanları arasındaki tartışma, sürtüşme ve hatta kavgalara çok şahit olmuşuzdur.

Şımarık Vekiller
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunların son örneğini de bugünlerde istifası gündemde olan Sağlık Bakanı Koca ile Ak Parti Antalya Milletvekili arasında gördük.

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda Ak Parti’nin Kızılcahamamda’ki kampında hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzurunda tartıştı.

Çokal, Manavgat’ta bir özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Sağlık Müdürüne ulaşamadığını anlatan Çokal’ın sözlerini kesen Bakan Koca, ‘O sağlık müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlatmıştık, onu da siz durdurdunuz’ dedi.

Bu olay, milletvekillerinin kendi talepleri sonucu atanan bürokratların başarısızlıklarını bakanlıklara yükleyen ve sorumluluklardan kaçan tavırlarına ilişkin ilginç bir örnek.

Siz “bu adam bu işi iyi yapar” diyerek bir ismi il müdürü yapma konusunda bakanlıkların kapısını aşındıracaksınız ancak o bürokrat başarısız olunca da faturayı sizin öneriniz ve referansınızla o atamayı yapan Bakanı suçlayacaksınız. Hatta yaşanan olumsuzlukları araştırmak için açılan soruşturmayı da durdurup sonunda yavuz hırsız misali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde bakana efeleneceksiniz.

Bu nasıl bir vekil şımarıklığı ve anlayışıdır Allah aşkına! Allah’tan Bakan Koca gerçekleri söylemiş ve söz konusu milletvekilinin tüm ipliğini ve ikircikliğini hemen pazara çıkarmış.

Halkın sorunlarına çözüm olamayıp vekilliğin raconunu ve havasını bürokrat atamasındaki maharetine endeksleyen ve yaşanan olumsuzlukları kendinde değil de bürokratlarda arayan, onları yeterince gayretli ve çalışkan görmemelerine rağmen değişiminde de muktedir olamayan milletvekilleri, hem şehirlerine hem de ülkeye yüktür ve gereksizdir.

Milletvekili sayısının 600’den 450’ye düşürülmesini savunan ve bu konuda bizlerin de desteğini alan CHP Milletvekili Gürsel Erol’un ne kadar haklı olduğunu bu olayla ve benzeri olaylarla sizler de görüyor ve şahit oluyorsunuz değil mi?