Silik Muhalefet

İktidarları çalıştıran ve onları buna iten en etkili güç muhalefettir. Bu özelliği ile muhalefet, her ne kadar kendisine sorumsuzluk ve yetkisizlik zırhı giydirip günü kurtaran açıklamalar yapmanın kolaycılığına kaçsa da muhalefet konumlarıyla şehre ve ülkeye hizmet etme gibi ciddi bir sorumlulukları var.

Silik Muhalefet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde muhalefet ne yazık ki sadece CHP Milletvekili Gürsel Erol’un omuzlarına yüklenmiş bir görev gibi algılanıyor. Gerçi Erol, bu görevi hakkıyla yerine getiriyor, mecliste, bütçe görüşmelerinde, komisyon toplantılarında, televizyonlarda ve değişik platformlarda bu misyonu yerine getiriyor ise de siyasi parti il başkanları bu konuda yetersiz kalıyor.

İlimizde Ak Parti ve MHP dışında çok sayıda siyasi parti faaliyet gösteriyor. Ve bu partilerin Gelecek Partisi İl Başkanı hariç, bu partinin bir il başkanı var mı bilmiyoruz,  hemen hepsi görevinin başında ve göz önünde. 

Her biri kendi parti siyasi toplantılarında ya da medyada zaman zaman sorunları dile getiriyorlar. Ancak bu il başkanları zaman zaman bir araya gelip şehir için, hemşerilerimiz için yapıcı muhalefet yapamıyorlar.

Yapıcı muhalefetten kastımız, bilindik sorunları dönüp dönüp tekrar etmek yerine sorunlar konusunda çözüm önerileri de sunmaları.

Her siyasi parti il başkanımız, kendi alanında başarılı, şehrini ve şehrin sorunlarını bilen ve bunu bizzat yaşayan saygın ve donanımlı isimlerden oluşuyorlar. 

Gönül ister ki iki ayda bir de olsa muhalefet siyasi parti il başkanları toplansın ve her toplantıda sadece bir konuyu masaya yatırsın. Toplantının sonunda da bu sorun hakkında çözüm önerilerini, bu konuda başta siyasilerimiz olmak üzere kime ne görev düşüyor, hangi kurum neyi yapmalı, hemşerilerimiz nasıl davranmalı diye çözümler ortaya koyabilseler. 

Böylesi bir muhalefet hem şehrin kolektif aklını harekete geçirir hem de bu siyasi partilerin şehir hakkındaki yetkinlikleri ortaya çıkar. 

2022 yılı bu konuda yeni bir milat olsun ve muhalefet, sırf muhalefet etme yerine, çözüm önerileri de sunabilen sorumlu bir konuma yükselebilse.