Silahlan'ma'!

Sosyolojik bir 'vaka' halini almaya başlayan bireysel silahlanma olayı bir can daha aldı. Bu kez kara haber Rize'nin Çamlıheşin ilçesinden geldi. Ayakkabılarını giymeye çalışırken belindeki ruhsatlı tabancası ateş alan eski AK Parti Çamlıhemşin Gençlik Kolları eski İlçe Başkanı Tanju Şenlioğlu maalesef hayatını kaybetmiş. 

Silahlan'ma'!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Acının böylesi!.. Kader deyip de geçilemeyecek kadar vahim bir olay. Her ne kadar ölüm kaderse de ölümün şekli, değişkendir. 

Ülkemizde özellikle de 2019 yılından bu yana bireysel silahlanmada ciddi artışlar görülüyor. Ruhsatlı ya da ruhsatsız silah edinmenin kolaylığı, bu ve benzeri olaylara adeta davetiye çıkarıyor.

İnternet üzerinden dahi silah satış işlemlerinin önüne geçilememesi, toplumun her bir ferdi için ciddi tehlikeler barındırıyor.

Ülkemizde son 10 yılda silah kullanım sayısı 10 kat artmış. Ruhsatlı ya da ruhsatsız farketmeksizin...  Dizi, film içeriklerinin dahi silah kullanmaya teşvik edici yayınlarla dolu olduğu bir ülkede bu sonuçlar tesadüfi değil zaten.

Ülkemizde silah kullanmaya o kadar çok bahanemiz var ki milletçe!..

 En sevinçli günlerimiz olan düğünlerimiz ya da asker uğurlamaları bile "onsuz" olmuyor. Ve her yıl onlarca insan, bir eğlence ya da kutlamada havaya atılan, maganda kurşunuyla can veriyor! 

Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde her üç aileden birinde "silahla" ilgili bir dram olduğu, bilimsel olarak da kanıtlanmış...

Artık buna birilerinin dur deme zamanı gelmedi mi?!.

Bir neslin, en temel ihtiyacı haline silah gelmeden önce!!!

Silah edinim sayısının azaltılması için gerekli tüm tedbirler için düğmeye basılması gerekmiyor mu artık? 

Silah almak isteyen bir insana evvela detaylı kişilik, madde ve öfke testlerinin uygulanması, sonrasında ise ruhsat öncesi eğitim zorunluluğu getirilmesi için daha ne bekleniyor?

Ayrıca bireysel silahlanma; yaralanma, felç ve uzuv kayıpları gibi mağduru travmatik sonuçlara götürürken; silahı ateşleyenin hayatını da mahvetmiyor mu?..

 Hiç kimseye zerrece fayda sağlamayan bu işten kurtulmak için topyekûn bir "silahlanma " seferberliği başlatılması ehemmiyetle aciliyet arz ediyor.