'Şikâyete Hakkınız Yok'

Harput'un 3 yıldan beri UNESCO Geçici Dünya Miras Listesinde beklemesine karşın Malatya Aslantepe Höyük'ünün kalıcı listeye alınmasına Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Başkanı'ndan STK'lara sert tepki geldi.

'Şikâyete Hakkınız Yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin en önemli tarihi  beldesi ve tek marka değerimiz olan Harput’un, 3 yıldan beri UNESCO Dünya Geçidi Miras listesinde olmasına ve kalıcı listeye geçmeyi beklemesine karşın Malatya Aslantepe Höyük’ünün UNESCO Dünya kalıcı miras listesine alınması dolayısıyla Ankara’da faaliyet gösteren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar açıklamada bulundu.

İlimizin sorunlarını tespit etmekle birlikte çözüm önerileri ile sık sık gündeme gelen ve bu konuda başta Harput’un UNESCO Dünya Geçici Dünya miras listesine alınması, Harput Senfonisi, Kültürel Yayınlar, Elazığ Günleri ve birçok sosyal faaliyete imza atan Mehmet Çağlar’ın son açıklamasının hedefinde başta Kent Konseyi olmak üzere STK’lar vardı.

KOORDİNASYON ŞART 
Geçtiğimiz günlerde Elazığ’ın UNESCO yolculuğu konusunda açıklamalar yapan ve yapılması gerekenlerin maddeler halinde sıralayarak yol haritasını ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulundu

 
Türkiye genelinde 903 bin 29 Elazığlının yaşadığına dikkat çeken Çağlar, “Elazığ’ın nüfusu kadar bir nüfus Elazığ’ın dışında yaşıyor. Bundan hareketle bu önemli katma değerin veya başka bir anlatımla bu potansiyelin Elazığ’a yönlendirilmesinin şehre önemli bir katkı yaratacağı görüşündeyiz. Sorun bunun nasıl koordine edileceğidir. Elazığ’ın dışındakilerle birlikte Türkiye genelinde yaklaşık toplam 664 Elazığlı STK’nın bulunduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

STK’LAR ORTAK HAREKET ETMELİ
 İlimizdeki STK ve il dışında bulunan Elazığ Dernek ve vakıflarına seslenen ve tüm STK’ları diyaloğa, ortak proje geliştirmeye ve olabildiği ölçüde ortak hareket etmeye davet eden Çağlar şunları söyledi:

“Birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Gerçek anlamda etki yaratmak, toplum ve şehrimiz için fayda üretmek için ortak hareket etmeliyiz ve güç birliği oluşturmalıyız.  

“2018’DE BAŞARDIK”
Birlikte hareket ederek başarılı olmanın ilk örneğini Mayıs 2018 tarihinde Harput’ un “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi”ne girmesinde gösterdiklerini ifade eden Çağlar, şunları söyledi:
“Ancak bu ortak başarının ardından üç yıl geçmesine rağmen hiçbir adım atmayan ve bu süreci sahiplenmeyen şehir yönetimi ve sorumlularına karşı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının birliktelik oluşturarak tepki vermesi ile başlatalım. Harput’ a sahip çıkılması için ortak bir güç birliği oluşturalım.  Bu nedenle tüm Elazığlı STK’lara birliktelik çağrısı yapıyoruz. “Çözümün bir parçası olmayacaksan, sorunlardan şikâyet etmeyeceksin”