Sıcak Havalarda Sağlığa Nasıl Dikkat Edilmeli?

Sıcaklıkların gün geçtikçe artması üzerine bazı rahatsızlıklarda belirmeye başlıyor

Sıcak Havalarda Sağlığa Nasıl Dikkat Edilmeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıcaklıkların gün geçtikçe artması üzerine bazı rahatsızlıklarda belirmeye başlıyor. Dahiliye uzmanları, yaz aylarında güneş çarpmaları, tansiyon ve ödem gibi rahatsızlıkların sıkça meydana geldiğini söylüyor.

Sıvı Tüketimi Nasıl Olmalı?

Su içmenin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Fakat uzmanlar sıvı ve su içeren gıdaların tüketiminin dengede tutulmasını öneriyor. Günlük ortalama bir kişinin tüketmesi gereken su miktarı 2 ile 2,5 litre arasında. Aşırı sıcak havalarda ter kaybına bağlı olarak sıvı miktarı arttırılıp, azaltılabilir. Fakat günlük gereken miktarı almak çok önemli.

Hamileler, Kalp ve Tansiyon Hastaları

Sıcak havalar bazı rahatsızlıkların oluşmasını tetiklediği gibi var olan rahatsızlıkları da ileri boyuta taşıyabilir. Bu noktada düzenli muayene olmak ve tüketilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde yürüyüş yapmak, tuz tüketimini arttırmak ve beslenmeye dikkat etmemek sağlık açısından risk oluşturabilir. Hamilelerin ve önemli hastalıkları olan kişilerin bu aylarda çok daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Tercih Edilen Kumaşlar

Tükettiğimiz gıdalar ve yaptığımız egzersizler kadar tercih ettiğimiz kıyafet, ayakkabı ve aksesuarlarda yaz aylarında belirleyici bir faktör. Gelişen moda endüstrisi ile milyonlarca seçenek önümüze sunuluyor fakat güzellik uğruna sağlığımız pek de iyi olmayan sonuçlar doğurabiliyor. Alerji, kaşıntı, döküntü gibi fiziksel sonuçların yanında aşırı ter ve kokuya neden bu kıyafetler, yaz aylarında hem fiziksel hem de sosyal açıdan kişiye zorluklar yaşatabiliyor.

Kişisel Temizlik ve Bakım

Yaz kış demeden dikkat edilmesi gereken en önemli beden temizliği elbette duş almak. Yaz aylarında hem beden temizliğini korumak hem de ferahlamak için günlük kısa süreli duş almak rahatlatıcı olabilir. Hem günün yorgunluğu atılmış oluyor hem de ferahlık sağlıyor. Güneş ışınlarına maruz kalan ciltler, gün içerisinde birkaç kez yenilemek üzere güneş kremi uygulamalı, özellikle çocuklar için bu konuya çok dikkat edilmeli. Cilt nemli ve ten ürünlerinden mümkün olduğunca uzak tutulmalı.

Dışarı Çıkmak İçin Akşam Saatleri Tercih Edilmeli

Uzmanlar, çok gerekmedikçe güneşin en yoğun olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmayı önermiyor. Zararlı güneş ışınlarının cilt lekelerine ve kansere yol açtığı uzmanlar tarafından sürekli dile getiriliyor. Güneşli havalarda bir diğer risk ise güneş çarpması. Ateş, baş dönmesi, kusma ve halsizlik gibi belirtilerin görüldüğü sıcak havalarda ihmal edilmeden bir uzmana görünmeli.