Sezgin Motor ve Bader Motor Güçlerini Birleştirdi

Tamer ÖREN - Türkiye'nin önde gelen elektrikli motor üreticilerinden Sezgin Motor ile Katar merkezli Bader Motor Teknolojileri A.Ş güçlerini birleştirerek Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde ortak elektrikli motor üretme kararı aldı.

Sezgin Motor ve Bader Motor Güçlerini Birleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Sezgin Motor ve Bader Motor arasında  yeni ortaklık için  Elazığ Valiliği’nde imza töreni düzenlendi.  İmza törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Katar Flora Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Bader ALSAEED, Yönetim Kurulu üyesi Nezar KAPTAN, Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer SEZGİN hazır bulundu.

Katar Merkezli  Flora Group hakkında bilgiler veren  Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “İnşaat, teknoloji, güvenlik, dekorasyon, çiçekçilik, medikal sektöründe hizmet veren dünya çapında bir şirket. Türkiye’de de İstanbul merkezli  Bader Motor Teknoloji adı altında ilk defa Elazığ’da yatırım yapacaklar. Bu yatırım İnşallah başlangıç olacak.  Bu  yatırımla yerli ve milli üretime katkı verileceği için ilimiz adına son derece mutluyum. Bader bey Dünya’nın en misafir, vatansever, milli manevi duruşu olan bir şehre geldiğinden emin olabilir” dedi.

Yeni nesil elektrikli motorları Bader Motor ile  beraber yapmaya başladıklarını söyleyen  Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer SEZGİN “Bunun devamında yeni yatırımlar olacaktır. Önümüzdeki günlere daha büyük yatırımlara imza atacağız. Birlikte elektrikli araç motorları, güneş enerjisi depolama bataryaları, yeni nesil İHA motorları, hızlı tren motorları, helikopter motorları, asansör motorlarını üreteceğiz” diye konuştu.

Yaptıkları yatırımların bir başlangıç olduğunu dile getiren  Flora Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Bader ALSAEED “ İnşallah bu yatırımlarımız devam edecek. Yatırımlarımız  Elazığ ve Türkiye için çok faydalı olacak” diye kaydetti.

Konuşmalardan sonra   SEZGİN ve ALSAEED ortaklık antlaşmasını  imzaladılar.