Seyrül Keban Tepesi ziyaretçi akınına uğruyor

Türkiye'de alabalık üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Keban ilçesi, hem göze hem mideye hitap ediyor. Özellikle alabalığın 23 çeşit yemeğinin yapıldığı ilçenin, yurtiçi ve yurtdışından dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor.

Seyrül Keban Tepesi ziyaretçi akınına uğruyor

Girişimci Harun Torgut ve Ahmet Özdemir, ilçede manzarasıyla öne çıkan Seyrül Keban Tepesinde yaklaşık 40 yıl önce yapılan ancak son 20 senedir atıl vaziyette duran park ve dinlenme tesisini yenileyerek turizme kazandırdı.

Doğa manzarasıyla öne çıkan tesiste, Fırat Nehri ve Keban Barajı ve HES manzaralı tepede salıncak kuruldu. Salıncak, adrenalin tutkunlarının ilgisini çekti.

KEBAN İLÇESİNDEKİ SEYRÜL KEBAN TEPESİ MANZARASIYLA GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

Manzarasıyla dikkati çeken tesisi yeniden turizme kazandırdıkları için ilçe halkının kendilerini takdirle karşıladığını ifade eden Torgut, ilçenin turizmle ön plana çıktığını söyledi

Seyrül Keban Tepesi ziyaretçi akınına uğruyor

Seyrül Keban Tepesi'ni gördüklerinde buraya ziyaretçi çekebileceklerini düşündüklerini aktaran Torgut, "Gelen ziyaretçileri ağırlayabilmek için büyük bir yatırım yaptık. Dev bir salıncak kurduk, alabalık tesisimizi ve seyir terasımızı faaliyete geçirdik. Yaklaşık 9 aylık bir çalışmanın ardından burayı toparladık, yorulduk ama aldığımız tebriklerden sonra yorgunluğumuza değdi. Ürün kalitesi, sonrasında da lezzet bizim için çok önemli. Burası her şeyden önce bir keyif mekanı ve hem ortamla hem de ürünlerimizle bunu sağlamaya özen gösteriyoruz.

Amacımız gelen müşterilerimize hem Kebanı tanıtmak hem de onlara adrenalin duygusunu yasatmaktır. Dev salıncak adrenalin sever müşterilerimiz için bir vazgeçilmez oldu” dedi.

Seyrül Keban Tepesi ziyaretçi akınına uğruyor

Lezzetiyle ilgi gören alabalığı çeşitli şekillerde müşterinin beğenisine sunan tesiste usta aşçı Mustafa Duman alabalıktan katmer, pide, tava, dolma, kuşbaşı, kavurma, karnıyarık, köfte, kebap gibi yaklaşık 24 çeşit yemeği menüsünde yer veriyor. Duman şef,” 29 yaşındayım. Bu tesiste çalışalı üç yıl oldu. Harun bey ve Ahmet bey bana çok destek oldular onlara çok teşekkür ediyorum. İşimi de severek yapıyorum. Alabalık katmer ve dönerimiz favori yemeğimiz oldukça beğeniliyor. Keban barajının eşsiz manzarasında yemeğinizi yiyip üstüne manzaraya karşı çayınızı yudumlayabileceğiniz harika bir yer. Eşsiz manzaramızda balık yemek isteyenleri tesisimize bekleriz” dedi.