Seviyoruz siyah-beyazı

Bilindiği gibi TBMM, cuma günü, Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplanmıştı.

Seviyoruz siyah-beyazı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası Meclis'te kavga çıkmış, Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile Şık arasında yumruklar konuşmuş ve mecliste kan akmıştı.
Bu olaydan  sonra olayı kınayanlar olduğu gibi; "Anlayana, anladığı dilden, gereğini yaptı kral" sözleriyle destekler de olmuştu.
Bizler de cuma günkü yazımızda insanların olaylara sadece siyah beyaz bakmaması  gerektiğini gri bakarak sivriliklerini törpülemelerini salık vermiştik.
Ancak geçen üç günün ardından gördük ki taraflar pazartesi günü de siyah beyazlarını bürünmüş ve asla karşıdakini anlama cihetine gitmeyeceklerine yönelik sağlam bir duruş izhar etmişler.
Bile isteye ve kasten uygulanan ve “ben hep aynı yerdeyim ve asla değişmem” mesajı veren bu görüntünün tarafları yıprattığı gibi gereksiz huzursuzluklara da sebebiyet verdiği aşikar. 
Ebetteki kırmızı çizgilerimiz olacak. Ebetteki vazgeçmediğimiz değerlerimiz olacak ama günün sonunda en azından birkaç noktada buluşulabilir hatta uzlaşılabilirdi, olmadı.
Siyah beyazdaki ısrarlı görüntü de gösteriyor ki karar çok net, çok keskin ve çok sağlam…
Benimsedik ve saygı duyduk…