Sevdik Biz Bu Polemiği

Türk siyaseti, belki de ilk kez polemiğin ve sataşmanın hizmete dönüştüğüne Elazığ'da şahit oluyor.

Sevdik Biz Bu Polemiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda yine bu köşede, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile CHP Milletvekili Gürsel Erol arasında yaşanan polemiğin Elazığ’a üç okul kazandırdığını ifade etmiş ve “Böyle polemiğe can kurban” demiştik.

Okul yaptırma etrafında dönen polemik etraf-tarafın artmasıyla devam ediyor. Bu kez polemiğe MHP İl Başkanı Semih Işıkver de katıldı.

MHP İl Başkanı Işıkver, CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun ilimize yapacağı okul için; 'Bu şehrin İmamoğlu'nun yaptırdığı  yaptıracağı bir okula ihtiyacı yok' açıklamasına CHP İl Başkanı Duran'dan cevap geldi.

Başkan Duran, açıklamasını trajikomik olarak niteleyerek Elazığ'da okul sorununun  devam ettiğini ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver'in de Elazığ'da bir okul yapması gerektiğini söyledi. 

Başkan Duran açıklamasının devamında ise şunları söyledi: "MHP İl Başkanı Sayın Semih Işıkver’in, okul projemizle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Allah kendisinden razı olsun’ dememizi kimse beklemesin, bu şehrin İmamoğlu’nun yaptırdığı yaptıracağı bir okula ihtiyacı yok  çıkışı maalesef trajikomiktir. Kaldı ki Elazığ’da siyaset yapan tüm il başkanları bilir ki devletimizin okul yapımları girişimlerine rağmen kentimizde okul sorunu  halen devam etmektedir.   Şehrimizde öğrencilerimizin fiziki koşulları iyi olan okullarda eğitim görmesi ve okul sıkıntımızın çözülebilmesi adına MHP Elazığ İl Başkanı Sayın Semih Işıkver’in de taşın altına elini koyması ve okul sorunu yaşanan bir bölgede okul yapımını üstlenmesi konusunda CHP olarak kendisine çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımıza olumlu karşılık vermesi durumunda kendisine teşekkür edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz."

Açıklamalar bu şekilde. Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un “CHP’liler deprem bölgesinde gezeceklerine bari bir okul yaptırsınlar” cümlesi üzerine CHP’li Büyükşehir Belediyeler eliyle ilimiz üç okul kazandı. 

Son polemikte ise aynı çağrıyı bu kez CHP İl Başkanı, MHP il başkanına yaptı. Bu çağrı netice verir ve MHP İl Başkanı, Gürsel Erol ile aynı yöntemi uygulayarak MHP’nin tek büyükşehir belediyesi olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bir okul yapmasına aracılık eder mi?  bilinmez ama görünen o ki her halükarda MHP kanadından da bir okul şehrimize inşa edilecek.

Dedik ya böylesi polemikler baş-göz üstüne. Değil mi ki sonuçta Elazığ ve Elazığ çocukları kazanıyor. Nereden gelirse gelsin biz bu polemikleri sevdik ve devamını bekliyoruz.

Yeni bir polemik sayfası da biz açıp, “Ak Partili Büyükşehir belediyeleri ne zaman okul yapacak?” demek istemiyoruz ama biliyoruz ki bu hamur daha çok su kaldırır. Biz demesek de birileri der ve bu polemikten daha çok okul çıkar diye bekliyoruz.