Sessiz Sedasız

İlimizde sosyal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü 1994'ten beri sürdüren ve bu konuda şehirde herkesin güvenini kazanan Mamuret'ül Aziz Vakfı, 2020 yılında dağıttığı yardımları açıkladı.

Sessiz Sedasız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslında bu tür açıklamalar yapmaktan hep uzak kaçan ancak kendileri vasıtasıyla hayır yapan insanları bir nebze bilgilendirme amacı taşıyan ve yıllardan beri muhtaç ve mağdur ailelerin yardımına koşan Mamuret’ül Aziz Vakfı 2020 yılı içerisinde toplam 2 milyon 378 bin 872 TL yardım faaliyetinde bulunmuş.

Dikkat ettik, açıklamada vakıf başkanının adı dahi geçmiyor. Birilerinin iki bot, üç kaban için medyayı seferber edip küçük yavruları şahsi reklamları için kullanmasına rağmen vakıf, bu tür basitliklere girmeden yıl içinde yaptığı yardımları kalem kalem açıklamış.

Önemli oranda bir bütçeyi yardım faaliyetlerinde kullanan ve mağdurların sığınağı olan  Mamuret’ül Aziz Vakfı’nı yıl içinde asla bir habere konu olduğunu göremezsiniz. Ve yine bu vakıf ile öne çıkma gayretinde olan  bir kişiyi bile gösteremezsiniz.

Veren elin alan eli görmediği gibi buna aracı olan gizli kahramanların bereketiyle binlerce haneye sıcak aş giriyorsa, çocuklar kıyafetsiz kalmıyorsa ve hiçbir anne mahzun olmuyorsa bu vakıf, tam da Osmanlı’daki vakıf medeniyetini yaşatıyor demektir.

Kutluyoruz başkanı, tanımadığımız ismini bilmediğimiz Mamuret’ül Aziz Vakfı’nı ve tüm gönüllülüklerini. Rabbim eksikliğinizi vermesin, gayretinizi artırsın. 
Ramazan öncesi zekât ve fitrelerin gönül huzur ile verileceği bu kuruma şehir olarak sahip çıkalım ve desteklerimizi esirgemeyelim.