''SESSİZ'' KOORDİNASYON

Elazığ Valiliği bünyesinde oluşturulan ve şehrimizdeki yatırım ve girişimleri takip ve bir merkezden koordine edeceği açıklanan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi'nin yaptığı &

''SESSİZ'' KOORDİNASYON
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği bünyesinde oluşturulan ve şehrimizdeki yatırım ve girişimleri takip ve bir merkezden koordine edeceği açıklanan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi’nin yaptığı çalışmalar  merak ediliyor.

‘’AYLARDIR SESSİZ’’

Kentin gelişmesi, kalkınması, üretim ve istihdam olanaklarının daha da artırılması maksadıyla kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından hazırlanacak önemli projelerin takibini ve koordinasyonunu sağlamak için kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin aylardır sessiz kalması kamuoyunda merak uyandırdı.

BÜROKRATİK ENGELLER AŞILDI MI?
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin yatırım aşamasında olan projelerin bürokratik süreçlerini izleyerek, herhangi bir tıkanma halinde ilgilileri haberdar etmek ve sorunun çözülmesi için harekete geçmelerini temin etme gibi bir görevi olan Koordinasyon Merkezi’nin Elazığ’a yapılan yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlemesi gerekirken aylardır sessiz kalması akıllara  Elazığ’a yatırım yapılmıyor mu? sorusunu getirdi.

‘’KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR’’
Merkezin takip ettiği projelerle ilgili kayıt tutmak suretiyle, Ar-ge çalışmaları bağlamında talep edilmesi halinde vali, milletvekili, belediye başkanı ve diğer ilgili yöneticilerle, proje sahibi özel sektör yetkililerine projenin güncel durumu hakkında bilgi verilmesi ve Milletvekillerinin çalışma ofisleri ya da özel kalem birimleriyle sürekli iletişim halinde olunması gibi bir çok özelliğe sahip Merkezin Elazığ’da göz ile görülür bir yatırıma yardımcı olmaması Elazığ’da ki kurumların koordinasyon eksikliğini ortaya çıkardı.

‘’BEŞ AY ÖNCE TOPLANTI DÜZENLENMİŞTİ’’

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi ilk açıklamasını yaklaşık beş ay önce yapmıştı. Elazığ Valiliği’nde yapılan toplantıda, birimin faaliyetleri değerlendirilerek il genelindeki yatırımların izleme ve raporlama çalışmalarının sunumu gerçekleştirilmişti.

‘’ ENERJİ ORGANİZE SANAYİ KURULACAK MI?’’

Toplantı da  bir değerlendirme yapan Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,’’Enerji Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hazırlanan  çalışmalar ciddi bir aşama kazanmış durumdadır. Elazığ için de Bölge için de çok ciddi bir projedir” ifadelerini kullanmıştı.Yapılan açıklamanın ardından yaklaşık beş ay geçmesine rağmen ‘’Enerji Organize Sanayi’nin’’ hangi aşamada olduğu hakkında her hangi bir açıklamanın  yapılmaması konunun belirsizliğini ön plana çıkardı.

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI:“TEŞVİK YASASI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı,ise yapmış olduğu konuşmada  “Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi ile birlikte Elazığ’la alakalı bir çok konuda çözüm odaklı çalışma yürütmekteyiz. Buradan çıkacak çalışmalar bizlere yol ve yöntem gösterecektir. Harput Cazibe Merkezi, Enerji İhtisas OSB, Diyanet Eğitim Merkezi Külliyesi gibi yapılan proje çalışmaları ilimize çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Teşvik konusunda yapılan çalışmalar da bizim ilgili temaslarımızda derdimizi ifade etmemize katkı sağlayacaktır” diye açıklamalarda bulunmuştu.

 

‘’HER AY TOPLANTI YAPILMALI’’

Elazığ’ın  kalkınması ve iş adamlarına rehberlik yönünde hizmet etmesi gibi çok önemli bir görevi  olan birimin yaptığı çalışmaları uzun bir zaman aralıkları ile değil her ay düzenleyecekleri toplantılar ile kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.